Kruimeltje trapt af

eft kruimeltje in de nacht 10pers

Zestig jongens tussen acht en elf jaar meldden zich bij het theater van de Efteling voor de audities van de nieuwe musical Kruimeltje, die op 21 november 2010 in première gaat.

De eerste auditieronde werd aangegrepen om ook het nieuwe logo van Kruimeltje de Musical te onthullen. 

Groots

Het oer-Hollandse verhaal van Kruimeltje – het Rotterdamse weesjongetje dat op zoek gaat naar zijn vader – wordt in Theater de Efteling groots tot leven gebracht. De musical naar het bekende boek van Chris van Abkoude wordt geproduceerd door Efteling Theaterproducties en Rick Engelkes Producties.

Prachtig moment

Rick Engelkes speelde elf jaar geleden zelf de rol van de vader van Kruimeltje in de gelijknamige film, die met 1,2 miljoen bezoekers een groot succes was. Twee jaar geleden kreeg Rick een optie op de rechten van Kruimeltje. Toen hij met Efteling Theaterproducties in gesprek raakte, is de ontwikkeling van een musical in een stroomversnelling terechtgekomen. Een stralende Engelkes is helemaal enthousiast als hij de tientallen Kruimeltjes-in-de-dop in de Efteling voor zich ziet. “Wat een prachtig moment is dit, ik ben er helemaal stil van. Wat heb ik naar dit moment uitgekeken!”

Vechtertje

Voor Engelkes komt er een droom van uit. “Ik sta voor ons grootste project tot nu toe. Wie droomt er niet van om zo iets moois te maken? Ik ben heel trots dat we dit samen met de Efteling en een fantastisch creatief team waar gaan maken. De hoofdfiguur uit Kruimeltje is eigenlijk een rasechte optimist. Ondanks alle tegenslagen verliest hij niet de moed; het is een echt vechtertje dat nooit opgeeft. Een instelling waaraan ik mij verwant voel, die mij past. Dat gaan we terugzien in de musical.”

{googleads right}Oer-Hollands

De Efteling zegt bijzonder gelukkig te zijn samen met Rick Engelkes Producties dit avontuur aan te gaan. “Het verhaal Kruimeltje past naadloos in onze traditie van verhalen vertellen en beleven”, vindt Olaf Vugts van Efteling Theaterproducties. “Ikzelf heb het boek gelezen toen ik een jaar of tien was en heb het ook aan mijn eigen kinderen voorgelezen. De arme jongen, die ondanks zijn misère toch vrolijk blijft, is me altijd bijgebleven. Deze oer-Hollandse geschiedenis zal het theaterpubliek van alle leeftijden aanspreken en past daarom zo goed bij ons. Efteling Theaterproducties brengt nu al zeven jaar familiemusicals van hoog niveau. Ik ben ervan overtuigd dat het Nederlandse publiek ook Kruimeltje onmiddellijk in het hart zal sluiten.”

Dramaserie

Naast de musical wordt van Kruimeltje komende zomer ook een tiendelige televisieserie gemaakt. De dramaserie, die rond kerst op de buis zal verschijnen, wordt geregisseerd door Peter de Baan. De musical staat onder regie van Caroline Frerichs. Voor de nieuwe productie in het theater van de Efteling worden een nieuw script en nieuwe liedteksten geschreven door Dick van den Heuvel en Sjoerd Kuyper.

2010 (c) Foto: Efteling

Meest bezochte parkprofielen