LLD Miniland Berlijn 15pers

Modelbouwers gezocht

LLD Miniland Berlijn 15pers

De druk op de bouwers van het bekende Lego-Miniland, een onderdeel in elk Legoland, wordt groot: er staan immers twee nieuwe parken in de steigers.

Het Duitse Legoland gaat hulp bieden: het modelteam van dat park gaat de bouw ondersteunen.

Miniland

Er staan twee nieuwe filialen van Legoland op stapel: één in Florida, waarvan de opening is voorzien voor eind 2011, en één in Maleisië, dat in 2012 open gaat. Net als de vier reeds bestaande Legoparken – in Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannië en Californië – zal ook het hart van de nieuwe parken bestaan uit een Miniland, een miniatuurstad geheel gebouwd van Lego-steentjes.

{googleads right}Team

Om die klus te klaren krijgt het internationale team van modelbouwers hulp uit Duitsland. Het ontwerpteam van Legoland Deutschland in Günzburg wordt uitgebreid met tien creatieve mensen – van zes naar zestien medewerkers. Voor Duitsland is gekozen omdat het team daar een hoge kwaliteit levert en flexibel is.

Vacatures

De Legoland-vestiging in Beieren is nu op zoek naar drie modellenontwerpers die verantwoordelijk zijn voor het design van de miniatuurpanden. De ontwerpen zullen worden omgezet in echte gebouwen door vijf nieuwe modelbouwers. Twee nog te werven technici moeten zorgen voor de beweging van auto’s, schepen en vliegtuigen in Miniland.

Houten kratten

Alle modellen voor Florida en Maleisië worden in Duitsland gebouwd, vervolgens verpakt in houten kratten en per schip of vliegtuig naar hun verre bestemming gebracht.

2010 (c) Foto: Legoland

Meest bezochte parkprofielen