Overstekende planten

Europa-Park nam drie nieuwe, grote plantenkassen in gebruik. Alle planten gingen op tournee richting hun nieuwe woning.

Op open karretjes werden palmen, planten, struiken en zelfs bananenbomen naar nieuwe kassen bij Europa-Park gebracht. Met de verhuisoperatie werd gewacht tot het buiten zeven graden boven nul was, want alleen met die temperatuur zouden veel tropische planten kunnen overleven.

{googleads right}Showroom

De drie nieuwe kassen, waaronder een palmenhal en een kas speciaal voor citroenplanten, hebben een totale oppervlakte van twaalfhonderd vierkante meter, een veelvoud van de oude kas. In het nieuwe glazen gebouw is onder meer een showroom ingericht waar klanten bloemstukken kunnen uitzoeken voor evenementen – waaronder bruiloften – die in het Duitse pretpark worden gehouden.

(c) 2010

Meest bezochte parkprofielen