Glijbaan Starfright in het Tikibad in Duinrell

Dubbel zwemplezier

Glijbaan Starfright in het Tikibad in Duinrell

De twee grootste zwemparadijzen in pretparken in de Benelux gaan allemaal op de schop: het Tikibad in Duinrell wordt in oppervlakte verdubbeld en in Aqualibi in Walibo Belgium is men al volop aan het slopen.

Het Tikibad in Duinrell werd in april 1984 geopend. Het bad was een unicum en vergde destijds een investering van tien miljoen gulden. Het zwemparadijs telt elf verschillende glijbanen met klinkende namen als Cycloon, Tyfoon, Canon Ball en Pelikaanduik.

Investeren

Om het bad weer helemaal bij de tijd te brengen gaat Attractiepark Duinrell opnieuw fors investeren: tien miljoen euro trekt het Wassenaarse park uit voor een verdubbeling van de omvang. Ook het aantal glijbanen en waterattracties in het overdekte zwembad zal worden vergroot. Naar verwachting starten de werkzaamheden voor de uitbreiding van het Tikibad in 2012.

{googleads right}Renovatie

Het tropische zwemparadijs Aqualibi in Walibi Belgium is al dicht voor een grootscheepse renovatie; met machines wordt gewerkt aan het ‘strippen’ van het in- en exterieur. Ook in het zwembad ten zuidoosten van Brussel wordt tien miljoen euro geïnvesteerd.

Speelgebied

Populaire Aqualibi-attracties als het golfslagbad, de 140 meter lange wilde rivier Rapido en de Laguna Verde blijven behouden. Naast het bestaande aanbod komen er vier nieuwe glijbanen waarvan gasten in banden – zowel individuele als collectieve – naar beneden kunnen glijden. Nieuw is ook Aqualibi for kids, een rotsachtig speelgebied met kleurrijke glijbanen en waterspelen voor kinderen van drie tot zes jaar.

Uitlopen

Als datum voor de heropening van Aqualibi wordt 10 januari 2011 genoemd, maar de renovatiewerkzaamheden kunnen uitlopen, waardoor het tropische zwemparadijs later opengaat. 

© 2010 PARKPLANET – FOTO: DUINRELL 

Meest bezochte parkprofielen