Nooit meer dicht

eft sprookjesboom winter 12parkplanet

Vanaf 1 april 2010 is de Efteling voor het eerst in de 58-jarige geschiedenis van het park elke dag van het jaar geopend.

Ook vanaf 1 april vertelt de Sprookjesboom verhalen aan de kinderen en op 1 juli opent de houten racer-achtbaan Joris en de Draak.

Jaarrond

Tot aan dit jaar sloot het Kaatsheuvelse pretpark na de herfstvakantie en na de kerstvakantie voor een aantal maanden de poorten. Vanaf 1 april blijft het attractiepark 365 dagen per jaar open. De beslissing voor jaarrond openstelling is ingegeven door het jaarlijks oplopend aantal bezoekers van de Efteling, het succes van de Winter Efteling en de realisatie van het nieuwe vakantiepark Bosrijk.

Ingrediënten

Tijdens de jaarrond openstelling blijven vertrouwde ingrediënten als de Zeven Mijls Zomer en de Winter Efteling gewoon bestaan. De Efteling is vanaf 1 april met Disneyland Parijs het enige attractiepark in Europa dat het hele jaar door bezocht kan worden.

{googleads right}Nieuwe medewerkers

De jaarrond exploitatie van het park vergt een nieuwe aanpak, waarvoor eerder dit jaar tweehonderd nieuwe medewerkers in diverse disciplines werden gezocht. Directievoorzitter Bart de Boer: “De attracties, horecagelegenheden en legio faciliteiten van het park zijn, met de ervaring van ruim tien jaar Winter Efteling, helemaal gereed. De nodige onderhoudswerkzaamheden tijdens de openstelling zijn zo gepland dat onze bezoekers er zo min mogelijk van merken.”

Sprookjesboom

Op 1 april wordt ook een nieuwe attractie gepresenteerd: in het Sprookjesbos staat vanaf die dag de interactieve Sprookjesboom, bekend van de gelijknamige kindertelevisieserie. De Sprookjesboom heeft een kruin van dertien meter hoog en dertien meter breed. Hij komt tot leven als kinderen hem benaderen. Bijzonder is dat hij de bezoekers persoonlijk aanspreekt, waarna hij een kort verhaaltje vertelt. De sprookjesbosdieren specht, eekhoorntje en konijntje helpen hem daarbij. De grote, wijze boom met kleine effecten is geworteld tegenover het Meisje met de Zwavelstokjes.

Houten achtbaan

Ook de openingsdatum van Joris en de Draak is nu bekend: op 1 juli wordt de nieuwe houten racer-achtbaan in gebruik genomen. Bezoekers treden in de achtbaan als echte ‘drakenjagers’ in de voetsporen van de legendarische Joris. Hij versloeg in vroeger tijden een draak en redde een onschuldig meisje het leven. Degenen die durven, kunnen kiezen voor de strijdwagens Water en Vuur en racen ieder op hun eigen baan tegen elkaar om de snelste tijd. Het doel hierbij is de moerasdraak te verjagen. Met een lengte van twee keer 810 meter, een hoogte van 25 meter en een maximumsnelheid van 75 kilometer per uur wordt Joris en de Draak een gethematiseerde racer-achtbaan voor het hele gezin. Vanaf 1,10 meter mogen bezoekers al drakenjager zijn.

© 2010 TEKST EN FOTO: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen