ESPN Wide World of Sports in Walt Disney World - Foto: (c) Disney

Nieuwe sportnaam

ESPN Wide World of Sports in Walt Disney World - Foto: (c) Disney

Diverse Olympische medaillewinnaars hebben het vernieuwde sportcomplex van Walt Disney World ingewijd.

De gigantische sportwereld op het terrein van de pretparkgigant is genoemd naar de nationale sportzender van Disney en heet voortaan ESPN Wide World of Sports.

Stadion

Het sportcomplex op het zuidelijkste puntje van Walt Disney World opende in 1997 de poorten onder de naam Disney’s Wide World of Sports. Het terrein is met 88 hectare groter dan de Efteling. Op het complex bevinden zich diverse sportterreinen, een basketballhal met 5500 zitplaatsen en een stadion voor tienduizend toeschouwers. Daarnaast omvat het complex diverse tennisbanen en een hardloopbaan.

Sporters en fans

Wide World of Sports is de grootste accommodatie voor professionele sporters en amateurs in de Verenigde Staten. Jaarlijks vinden er driehonderd speciale evenementen plaats en wordt het immense sportpark bezocht door twee miljoen sporters, coaches en fans.

{googleads right}Sportzender

Wide World of Sports werd voorzien van een nieuwe naam, die tijdens een feestelijke openingsceremonie werd onthuld door bekende Amerikaanse sporthelden. Het voorvoegsel ‘Disney’ werd geschrapt en vervangen door ‘ESPN’, de naam van de bekendste Amerikaanse sportzender.

24 uur per dag

ESPN staat voor Entertainment and Sports Programming Network. Het station zendt 24 uur per dag sportprogramma’s uit. De betaalzender is voor tachtig procent in handen van The Disney Company.

Toeschouwers

ESPN Wide World of Sports is niet alleen leuk voor sporters, ook toeschouwers kunnen er een aangename ochtend of middag doorbrengen. Een kijkje nemen in het gigantische sportcomplex in Walt Disney World kost voor volwassenen 17,00 dollar en voor kinderen 12,00 dollar. Op het terrein zijn ook restaurants en winkels gevestigd.

© 2010/2015 TEKST: PARKPLANET – FOTO: DISNEY

Meest bezochte parkprofielen