Duinrell op postzegel

Vanwege het 75-jarig jubileum van Duinrell is er een postzegel van het pretpark verschenen.

Op de zegel staan drie bekende symbolen van het Wassenaarse park: het Tikibad, achtbaan Falcon en mascotte Rick de Kikker.

Jubilarissen

Attractiepark Duinrell deelt het postzegelvel van TNT Post met vier andere jubilarissen: reisorganisatie Djoser, de Euromast in Rotterdam, het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam en de VVV.

{googleads right}Logisch geheel

De frankeerzegels van 44 cent zijn ontworpen door Geert de Jong van designbureau Smidswater. De grote vraag voor de ontwerper was hoe het postzegelvel tot een logisch geheel te maken omdat de jubilerende organisaties nogal van elkaar verschillen. “Uiteindelijk kozen we voor een bindend element dat op alle postzegels terugkomt: de horizon. Immers, natuur, recreatie en toerisme veronderstellen vrijwel altijd een korte of langere reis, waarbij je je horizon verlegt, letterlijk en figuurlijk. Een aantrekkelijk grafisch element hierbij is de zon, die op de verschillende postzegels telkens een andere positie heeft.”

Verkooppunten

De jubileumpostzegels verschijnen in een oplage van 410.000 vel en is sinds afgelopen week verkrijgbaar bij de reguliere verkooppunten. De geldigheid van de postzegels voor de frankering is onbepaald. Behalve het postzegelvel brengt TNT Post een postzegelmapje en een eerstedagenvelop uit.

© 2010 PARKPLANET
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen