Phantasialand

Magie in Wintertuin

Phantasialand

Het Wintergarten-theater van Phantasialand krijgt een nieuwe topshow: 7 – Die Rückkehr der Magie, met meesterillusionist Jan Rouven.

De Wintergarten in Phantasialand is altijd de thuisbasis geweest van grootse en veelbekroonde shows. Eerder stonden er acrobatiek- en magieshows als L’Ar(c)tistique en Arte Lumina en zelfs de wereldberoemde Las Vegas-illusionisten Siegfried & Roy traden er op.

Mystiek

Phantasialand heeft een reputatie hoog te houden als het op kwalitatief hoogstaande shows aankomt. Het Duitse pretpark denkt die uitdaging aan te kunnen met de nieuwe show 7 – Die Rückkehr der Magie. In de voorstelling laat de kunstzinnige illusionist Jan Rouven (foto boven) mystiek en drama met elkaar versmelten.

{googleads right}Ontdekkingsreis

Rouven maakt in De Terugkeer van de Magie met de bezoekers een ontdekkingsreis tussen leven en dood. De gelauwerde illusionist omschrijft zijn show als ‘magisch, mystiek, explosief, mysterieus, bizar en demonisch’.

Droom

Met zijn dagelijkse shows komt voor Jan Rouven een droom uit. “Als kleine jongen werd ik al geïnspireerd door de shows in Phantasialand en nu mag ik zelf het toneel van de Wintergarten betreden.” Rouven heeft inmiddels een grote staat van dienst: als eerste Duitse illusionist werd hij door de International Magician’s Society in New York bekroond met de titels Entertainer of the Year en Magician of the Year, een prijs die eerder ten deel viel aan David Copperfield en Siegfried & Roy.

Spannend

De show 7 – Die Rückkehr der Magie duurt 45 minuten en wordt vanwege de vele spannende en zelfs ‘demonische’ elementen niet aanbevolen voor kinderen onder twaalf jaar.

© 2010 TEKST: PARKPLANET – FOTO: PHANTASIALAND

Meest bezochte parkprofielen