Heide Park Big Loop 14pers

Karretje te koop

Heide Park Big Loop 14pers

Wie altijd al een echt achtbaankarretje heeft willen bezitten, moet eBay in de gaten houden. Op die veilingwebsite staat een wagonnetje van de Big Loop, de loopingachtbaan van het Duitse Heide-Park , te koop.

Big Loop is een loopingachtbaan die nagenoeg hetzelfde ritverloop heeft als de Python in de Efteling. De achtbaan in het Heide-Park werd twee jaar na die in de Efteling gebouwd, in 1983. Op de dertig meter hoge, door het Nederlandse bedrijf Vekoma gebouwde baan staan nog de originele treintjes van fabrikant Arrow Dynamics. De treintjes hebben nu echter een zodanige ouderdom bereikt dat ze vervangen gaan worden.

{googleads right}Decorstuk

Het eerste wagonnetje van één van de achtbaantreinen staat vanaf 18 maart te koop op een speciale eBay-pagina. Het gaat om het voorste treinstel, inclusief vier zitplaatsen met veiligheidsbeugels. Het parkmanagement benadrukt dat het achtbaankarretje niet meer operationeel is en dus alleen als decorstuk kan dienen.

Hoogste bieder

Op 28 maart gaat het treinstel naar de hoogste bieder. De opbrengst van de veiling is bestemd voor Merlin Magic Wand, het goede doelen fonds van Merlin Entertainments Group, waartoe Heide-Park behoort. Eerder al veilde het pretparkconcern een achtbaantrein uit het Britse park Alton Towers. Op 17 april wordt het geveilde karretje officieel aan de nieuwe eigenaar overgedragen. 

© 2010 TEKST: PARKPLANET – FOTO: HEIDE-PARK

Meest bezochte parkprofielen