Wickie de Viking in de Duitse film 'Wickie und die starken Männer'

Wickie & Maja

Wickie de Viking in de Duitse film 'Wickie und die starken Männer'

Wickie de Viking en Maja de Bij zijn de hoofdrolspelers in het nieuwe indoor pretpark dat Plopsaland in De Panne gaat bouwen.

Plopsaland heeft voor de zomer van 2011 een eigen overdekt themagebied op het programma staan dat ook een restaurant omvat. De grote hal zal gethematiseerd worden rondom de tekenfilmfiguren Maja de Bij en Wickie de Viking. Studio 100, waartoe Plopsaland behoort, is zelf eigenaar van de oorspronkelijk Duitse tekenfilmhelden Maja en Wickie. Van de kleine viking brengt Studio 100 over enkele weken een eerste speelfilm uit.

{googleads right}Indoor pretpark

Studio 100 heeft al de nodige ervaring met het bouwen en inrichten van indoor pretparkhallen. De entertainmentgroep beschikt al over twee overdekte accommodaties: Plopsa Indoor Hasselt (België) en de nieuwe Plopsa Indoor Coevorden (Nederland), die op 30 april open zal gaan voor het publiek.

Hotel en theater

Plopsaland start binnen afzienbare tijd ook met de bouw van een hotel. De bouwvergunning daarvoor zal binnenkort worden afgegeven. Het park aan de Belgisch/Franse grens heeft daarnaast plannen voor het realiseren van een theaterzaal met tweeduizend zitplaatsen en een 4D-bioscoop. De projecten – die in 2013 moeten zijn afgerond – vergen een totaalinvestering van twintig miljoen euro. 

© 2010 PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen