tov scorpios vlucht

Schommelschorpioen

tov scorpios vlucht

Toverland opent in juli een nieuwe attractie: het vijftien meter hoge schommelschip Scorpios.

De attractie vormt de opmaat naar een nieuw themagebied waar voor 2011 de grote nieuwe attractie Odysseus gebouwd gaat worden.

Mythologie

Het schommelschip Scorpios wordt uitgevoerd als een schorpioen. De thematisering van het schip, dat 42 personen per rit kan vervoeren en snelheden van 42 kilometer per uur bereikt, sluit aan bij de naastgelegen Troy. Het gebied rond de houten achtbaan zal als thema ‘mythologie’ krijgen.

Haventje

Bezoekers betreden Scorpios door een charmant haventje, waar ze in het zestien meter lange schip kunnen stappen. Bijzonder aan het in Duitsland gefabriceerde schip is dat het een hellingsgraad maakt van 75 graden, waar bestaande schipschommels niet verder komen dan zestig graden.

{googleads right}Vliegende storm

De eerste rode linten voor de nieuwe attractie zijn inmiddels uitgezet. Rondom het schip komt een speciaal aangelegd landschap met veel waterpartijen. Effecten als geluid en water moeten de gasten het gevoel geven dat zij in een vliegende storm zijn beland. Naast Scorpios komt ook nog een paardjesbaan voor kleinere kinderen.

Odysseus

Vanuit het gedeelte waarin Scorpios gelegen is, kunnen bezoekers volgend jaar om achtbaan Troy heen naar een nieuw gebied wandelen, waar de grote nieuwe attractie voor 2011 – het jaar waarin Toverland tien jaar bestaat – zal komen. In september wordt een aanvang gemaakt met de aanleg van dit nieuwe vervolgproject. Toverland wil nog niet kwijt om wat voor attractie het gaat, maar wel dat water een belangrijke rol gaat spelen en dat de naam Odysseus zal zijn.

Investeringen

Het park in Sevenum zal de komende jaren meer gaan investeren in thematisering en afwerking van de grote hallen. Er ligt een plan klaar om de hal waarmee Toverland in 2001 startte – Het Land van Toos – een nieuw uiterlijk te geven. Met de bouw van Scorpios is 2,5 miljoen euro gemoeid.


© 2010 TEKST EN FOTO: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen