Fotoproject Ratatouille - Foto: (c) Disney

BN’ers op droomfoto’s

Fotoproject Ratatouille - Foto: (c) Disney
 
Diverse Bekende Nederlanders spelen een hoofdrol in drie droomfoto’s die voor Disneyland Paris gemaakt worden. De bekende fotograaf Govert de Roos tovert onder meer Chantal Janzen, Egbert-Jan Weeber en Anita Witzier om tot Disney-sterren.
Fotoproject Govert de Roos - Foto: (c) Disney
Fotograaf Govert de Roos geeft aanwijzingen aan Maurice Wijnen

Nieuwe films

Ter gelegenheid van het New Generation Festival in Disneyland Parijs is fotograaf Govert de Roos gevraagd drie scènes uit nieuwe Disney- en Pixar-films te ensceneren met Bekende Nederlanders in de hoofdrol. De Roos koos voor de films Toy Story, Ratatouille en The Princess and the Frog.
Fotoproject Kamer Toy Story - Foto: (c) Disney
De mini-slaapkamer van Toy Story wordt op de gevoelige plaat vastgelegd

Slaapkamer

Van elke film maakt Govert de Roos een eigen compositie, waarbij bekende landgenoten worden ingezet als de sterren. In de Toy Story-foto figureert presentatrice Anita Witzier. Naar een vertolker van Woody wordt nog gezocht. Voor het decor bouwde De Roos in het klein de bekende slaapkamer na waarin een gedeelte van Toy Story zich afspeelt.
Fotoproject Stanley Burleson - Foto: (c) Disney
Stanley Burleson in de make-up

Prinses

In de droomfoto van The Princess and the Frog zal Jasmine Sendar prinses Tiana zijn en vervult musicalster Stanley Burleson de rol van voodooman Dr. Facilier. Op dit moment wordt de jurk van de nieuwste Disney-prinses gemaakt.
Fotoproject Maurice Wijnen - Foto: (c) Disney
Maurice Wijnen in de set van de Ratatouille-foto

Kokkin

De laatste foto is gebaseerd op de film Ratatouille. Chantal Janzen is kokkin Colette en Egbert-Jan Weeber is voor even Linguini (foto bovenaan). De rollen van topkok Auguste Gusteau en restaurantrecensent Anton Ego komen op naam van Cas Spijkers en Maurice Wijnen.
Fotoproject Stanley Burleson - Foto: (c) Disney
Aan de kleding van Stanley Burleson wordt de laatste hand gelegd

Fotoserie

Voor het exclusieve fototrio liet Govert de Roos, die al ontelbare Bekende Nederlanders op de gevoelige plaat zette, zich inspireren door de fotoreeks die de Amerikaanse fotografe Annie Leibovitz in 2007 voor Disney maakte. In die reeks veranderde Jennifer Lopez in Jasmine, Beyonce in Alice en Julie Andrews in de Blauwe fee. De fotoserie van Govert de Roos heeft de werktitel Dreams of a new generation meegekregen.

08-04-2010 – Tekst: Parkplanet, foto’s Disney
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen