K3 in zweefmolen bij de opening van Plopsa Indoor Coevorden

Eerste Nederlandse Plopsa-park in Coevorden

Ook Nederland heeft een Plopsa-park: Plopsa Indoor Coevorden opende op 30 april 2010 - Koninginnedag - zijn deuren.

Het binnenpretpark was bij opening het vierde park van de Studio 100-keten. De Nederlandse vestiging verwacht vierhonderdduizend gasten per jaar.

Commissaris

De bekende Studio 100-acts K3, Mega Mindy, Kabouter Plop, Piet Piraat, Bumba en Samson & Gert hebben gezamenlijk het nieuwe Plopsa Indoor Coevorden geopend. Aan het park, dat naast Center Parcs De Huttenheugte ligt, werd negen maanden gewerkt. Bij de officiële opening waren de Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar en verschillende genodigden aanwezig.

Zweefmolen

K3 opende de eerste attractie die gethematiseerd is rond dit kinderpoptrio in een Plopsa-park: de K3-Slingermolen. De kleurrijke zweefmolen is versierd met foto’s van Karen, Kristel en Josje. Na ettelijke rondjes in hun eigen draaimolen gaven de meiden nog een spetterend optreden, meteen het eerste optreden na de bevalling van Karen.

Plopsa Indoor Coevorden

Vestigingsplaats

Plopsa Indoor Coevorden is het eerste Nederlandse Plopsa-park. Voordat de bouw een aanvang nam oriënteerde Studio 100 zich uitgebreid op de Nederlandse markt. Onder meer Rotterdam werd als vestigingsplaats bestudeerd. Uiteindelijk viel de keus op het Drentse plaatsje Dalen, gemeente Coevorden, omdat het park daar kon bouwen naast een bungalowpark van Center Parcs en omdat het ver genoeg van de bestaande parken in België ligt.

Kinderattracties

Plopsa Indoor Coevorden heeft dezelfde opzet als het al jaren succesvolle Plopsa Indoor Hasselt. De grote hal staat vol kinderattracties met ver doorgevoerde thematisering rond Studio 100-artiesten als K3, Mega Mindy, Kabouter Plop, Samson & Gert, Anubis en Bumba. Dagelijks vindt er ook een live-show plaats. Het hele project kostte vijftien miljoen euro.

Drie parken

In België waren al drie Plopsa-parken: het outdoor themapark Plopsaland De Panne, het overdekte themapark Plopsa Indoor Hasselt – waarop Plopsa Indoor Coevorden is gebaseerd – en het natuurrijke park Plopsa Coo in de Ardennen.

© 2010

Meest bezochte parkprofielen