Goofy Pop Jet Playground in Disney’s Pop Century Resort – Foto: Express Monorail

Slapen in tekenkunst

Goofy Pop Jet Playground in Disney’s Pop Century Resort – Foto: Express Monorail

In Walt Disney World in Florida wordt een nieuw hotel gebouwd waarin gasten slapen tussen de tekenkunst.

De gebouwen in het Art of Animation Resort hebben vier thema’s: The Lion King (De Leeuwenkoning), Cars, Finding Nemo and The Little Mermaid (De Kleine Zeemeermin).

Familiesuites

Het nieuwe hotel Art of Animation Resort krijgt 1120 suites waarin een hele familie kan overnachten en 864 kamers. De suites beschikken over een huiskamer en een slaapkamer. Er kunnen maximaal zes personen in overnachten.

Motelachtig

Het nieuwe hotel valt net als de hotels Pop Century en All-Star in de categorie ‘value’; de goedkopere verblijfsaccommodaties op het terrein van Walt Disney World. Kenmerkend aan Pop Century en All-Star – dat bestaat uit de hotels All-Star Music, All-Star Sports en All-Star Movies – is de motelachtige opzet, die een Disney-uitstraling krijgt door de vrolijke kleuren en de grote beelden op het terrein van de hotels.

Koning Triton

Ook het Art of Animation Resort krijgt een dergelijke opzet: elke vleugel wordt gedomineerd door een metershoog standbeeld uit de betreffende film. Zo komt er op de binnenplaats van het Zeemeermin-gebouw een meer dan tien meter hoge koning Triton te staan.

{googleads right}Casco’s

Het Art of Animation Resort komt naast het Pop Century Resort te liggen. De bedoeling was dat dit hotelcomplex uit 2003 – dat gethematiseerd is rond populaire symbolen uit de twintigste eeuw – uitgebreid zou worden met nieuwe vleugels. De casco’s voor die uitbreiding waren in 2001 al geplaatst, maar bleven sindsdien ongebruikt door de economische crisis. Deze casco’s zullen nu onderdeel gaan vormen van het nieuwe suitehotel.

Proef

Het besluit om niet het Pop Century Resort uit te breiden met gewone kamers maar om een geheel nieuw hotel te bouwen met voornamelijk suites kwam nadat Disney constateerde dat een proef met suites goed uitpakte. Voor de test werden drie jaar geleden 430 kamers All-Star Music-hotel omgebouwd tot 215 familieappartementen.

Nick-hotel

Disney werd gesteund in zijn besluit door het succes van het Nickelodeon Suites Resort, dat net buiten de grenzen van Walt Disney World staat. Dat hotel opende in 2005 en telt 777 familiesuites die gethematiseerd zijn met Nick-filmsterren als SpongeBob en Dora. Het nieuwe Disney-hotel Art of Animation moet eind 2012 open gaan.

© 14-5-2010 PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen