Scorpios in Toverland - Foto: (c) Parkplanet

Airtime in Scorpios

Scorpios in Toverland - Foto: (c) Parkplanet

Toverland heeft een nieuwe attractie: Scorpios. Het vijftien meter hoge schommelschip biedt de gasten veel airtime.

“Meer nog dan in Troy”, zegt Toverland-directrice Caroline Maessen enthousiast.

Gethematiseerd

Voor Scorpios trok het Limburgse pretpark alles uit de kast; kosten noch moeite werden gespaard om van de nieuwe attractie een pareltje te maken. Het hele gebied rondom de wildwaterschommel werd minutieus gethematiseerd. Het zestien meter lange schip ligt in een Griekse haven die omzoomd is door duinen en rotspartijen.

Hellingshoek

Bijzonder aan de in Duitsland gefabriceerde boot is de hellingsgraad van 75 graden; meer dan bestaande schipschommels, die niet verder komen dan zestig graden. De hellingshoek zorgt vooral in de buitenste rijen voor airtime – het even loskomen van de zitting dat een gevoel van gewichtloosheid veroorzaakt. Scorpios heeft volgens directeur zelfs meer airtime dan het naastgelegen paradepaardje, achtbaan Troy.

De opening van Scorpios in Toverland - Foto: (c) Parkplanet
De vader en moeder (midden) van Toverland-directrice Caroline Maessen (links) openen Scorpios 

{googleads right}Ouders

Scorpios werd geopend door de ouders van Toverland-directeuren Caroline Maessen en Jean Gelissen. Maessen: “Met pap en mam is hier alles begonnen. Zij hadden in 1962 al een minispeeltuin achter het huis en daar hebben wij het parkvirus opgelopen. Door pa en ma Scorpios te laten openen, laten we zien dat Toverland een echt familiebedrijf is.”

Turkse geluksoogjes

In de tijd van Odysseus – die volgens de mythes de eigenaar was van de Scorpios-boot – was er nog geen champagne om een nieuw schip mee te dopen. Voor een behouden vaart gooiden achterblijvers Turkse geluksoogjes in het water. Op dezelfde wijze werd Scorpios in Attractiepark Toverland gedoopt: alle gasten kregen een speldje met geluksoogjes en gooiden gelijktijdig een kraaltje in het water naast het schip.

Scorpios in Toverland - Foto: (c) Parkplanet
Scorpios vertrekt uit de Griekse havenstad

Paarden

Naast de rijk gethematiseerde schorpioenboot – die zelfs is voorzien van luidsprekers waaruit de luisterrijke attractiemuziek klinkt – biedt het nieuwe themagebied van Toverland een tweede nieuwe attractie: De Paarden van Ithaka. Kinderen kunnen samen met een begeleider plaatsnemen op een Trojaans paard om een parcours af te leggen langs duinen en oude bruggetjes.

8-7-2010 © TEKST EN FOTO’S: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen