Zweefcarrousel in Attractiepark Slagharen

Innovaties beloond

Zweefcarrousel in Attractiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen heeft de afgelopen jaren flink wat vernieuwingen doorgevoerd, waaronder unicums voor de pretparkenindustrie. Als beloning voor het innovatieve beleid is het Overijsselse park nu genomineerd voor de VVV Award.

Tien bedrijven

De VVV’s in Nederland hebben uit een lijst van zestig bedrijven tien bedrijven genomineerd die in aanmerking komen voor de VVV Rob de Bes Award, de aanmoedigings- en innovatieprijs voor binnenlands toerisme. Attractie- & Vakantiepark Slagharen is één van de genomineerde.

Flexibele prijzen

Slagharen wist tot de genomineerden door te dringen omdat het park de laatste jaren een flinke transformatie heeft doorgevoerd, waarbij enkele noviteiten zijn ontwikkeld. Zo heeft het pretpark als eerste in de wereld een flexibel prijsbeleid. De entreeprijs kan per dag verschillen, afhankelijk van de bezetting die dag, de verwachte drukte en het aantal dagen voor aankomst. De toegangsprijzen voor de rest van dit seizoen lopen bijvoorbeeld van € 12,50 op een rustige dag tot € 24,50 op een drukke dag.

{googleads right}Milieuvriendelijk

Het resort in Slagharen is ook bezig groene, milieuvriendelijke maatregelen door te voeren. Het park wil bijvoorbeeld voor de verwarming van het overdekte zwembad in de toekomst gebruik gaan maken van biogas dat geleverd wordt door een plaatselijk melkveebedrijf. Het bedrijf wil zich kwalificeren voor de Green Key Award, een internationaal ecokeurmerk voor de toerisme- en recreatiebranche.

Stemmen

Tot en met 1 september kan iedereen via de Award-website van de VVV stemmen op Attractiepark Slagharen, of één van de andere genomineerden, waaronder het Anne Frank Huis in Amsterdam en de Rotterdamse amfibiebus Splashtours. De vijf genomineerden met de meeste voorkeursstemmen worden voorgedragen aan de vakjury. De jury bepaalt de uiteindelijke winnaar van de Award en een geldbedrag van tienduizend euro.
© 2010

Meest bezochte parkprofielen