IJsland in Europa-Park

Europa-Park mag groeien

IJsland in Europa-Park

Het Zuid-Duitse Europa-Park mag groeien. Dat vinden burgemeesters en politici uit vestigingsplaats Rust en omliggende gemeenten.

Voor het pretpark lijkt nu de weg vrij om flink uit te breiden.

Snelweg

Roland Mack gaf twee jaar geleden al aan dat hij zijn park fors wil vergroten. Daarvoor heeft de Europa-Park-directeur zijn oog laten vallen op een uitgestrekte lap grond van in totaal 128 hectare, gelegen tussen het huidige park en de snelweg A5. Ter vergelijking: het bestaande Europa-Park is ongeveer negentig hectare groot.

Drie zones

Het nieuwe grondgebied wordt volgens de plannen verdeeld in drie zones. Tegen het huidige pretpark en de rand van het plaatsje Rust aan moet een waterpark komen van 28 hectare. Op de grond parallel aan de snelweg is een tweede themapark geprojecteerd met een bungalowpark en een camping. Totale grootte van deze tweede zone is 84 hectare.

{googleads right}Ecozone

Tussen de twee intensief bebouwde zones in komt een groene ecozone van zestien hectare. Deze vijfhonderd meter brede bosrand moet dieren de ruimte geven om ongestoord te leven en gemakkelijk van het ene natuurgebied naar het andere te gaan. De regionale politiek lijkt, ondanks kritische geluiden, in meerderheid in te stemmen met de plannen van Europa-Park, zo bleek uit een hoorzitting die onlangs werd gehouden.

Vijfde hotel

Op kortere termijn start Europa-Park met de bouw van een vijfde hotel, door Roland Mack twee jaar geleden al aangekondigd. Naar verluidt krijgt het hotel een Amerikaans thema en het wijkt daarmee af van de Zuid-Europese thema’s (Spanje, Portugal, Italië) van de vier bestaande hotels.

IJsland

Vorig jaar nog breidde het populaire park in het Zwarte Woud uit met vijftien hectare. Daarvoor werden zestig kleinere, losse percelen aangekocht en samengevoegd. Op het uitbreidingsterrein werd het dertiende themaland van Europa-Park aangelegd: IJsland (foto), met als grootste publiekstrekker de loopingachtbaan Blue Fire.

4-7-2010 © TEKST: PARKPLANET – FOTO: EUROPA-PARK

Meest bezochte parkprofielen