wds toy soldiers parachute drop 10pers

Gekrompen gasten in Walt Disney Studios

wds toy soldiers parachute drop 10pers

Walt Disney Studios heeft Toy Story Playland, een enorme speelgoedwereld met drie attracties.

Toy Story Playland is vormgegeven als de achtertuin van Andy, de jongen uit de succesvolle Toy Story-films. De aankleding en thematisering van het land geeft bezoekers het gevoel dat zij zélf zijn gekrompen tot de grootte van één van Andy’s speelgoedstukken. Alle decoratie-elementen zijn vele malen groter dan de werkelijkheid.

Grassprieten

In Toy Story Playland bevinden zich drie nieuwe attracties. Omringd door enorme grassprieten en uitvergroot speelgoed kunnen bezoekers zich laten vallen tijdens een 27 meter hoge parachutesprong, rondjes draaien op een rupsbaan en racen op een 25 meter hoge half-pipe aan boord van een speelgoedauto. De geluidsband voor Toy Story Playland is gebaseerd op de originele muziek uit de Toy Story-films, gecomponeerd door Randy Newman.

Aapjes

Het nieuwe themaland in Walt Disney Studios is voorzien van twee verschillende ingangen. Bij de hoofdingang worden de bezoekers begroet door een vier meter hoge Buzz Lightyear, terwijl de aapjes van Barrel of Monkeys gasten welkom heten bij de tweede ingang. “Alles in dit land is gebaseerd op écht speelgoed, en niets is op werkelijke grootte”, vertelt Chrissie Allen, show producer bij Walt Disney Imagineering.
 
wds rc racer 11pers

Speelgoed

Alle elementen in Toy Story Playland zijn geïnspireerd door speelgoed. Zo zijn de hekjes opgebouwd uit K’NEX en zijn voor de muren dominostenen gebruikt. Langs de paden bevinden zich enorme Tinkertoys, bouwstenen en een houten vliegtuigje. ’s Avonds wordt het land verlicht door gekleurde feestverlichting. In het hele Playland zijn de tien meter lange voetafdrukken van Andy te vinden. De grote rubberen bal in Toy Story Playland was te zien in de eerste korte film van Pixar, Luxo Jr. uit 1986.

{googleads right}Hoge bomen

Om het gevoel te versterken dat men zélf ook de grootte van een stuk speelgoed heeft, hebben de Imagineers gekozen voor een terrein dat omringd is door bomen van meer dan honderd jaar oud. Deze bomen reiken tot een hoogte van ruim dertig meter en torenen hoog boven Toy Story Playland uit. “Het landschap benadrukt de grootte van deze speelwereld”, zegt Chrissie Allen. “Verder is het nieuwe themaland aangekleed met negen meter hoog bamboe, waardoor het land afgeschermd wordt van het Walt Disney Studios Park en je nog meer het gevoel krijgt dat je in een andere wereld bent.”

Legerbasis

In Toy Story Playland staan drie attracties. In Toy Soldiers Parachute Drop vliegt de bezoeker 27 meter omhoog, om vervolgens naar beneden te zweven met de bekende parachutes van de Groene Soldaatjes. De attractie ziet eruit als een trainingskamp, met levensgrote Groene Soldaatjes, een legerbarak, een jeep en een uitkijktoren. Zelfs de beroemde walkietalkie van Fisher-Price ontbreekt niet. De echte fans van deze legerbasis kunnen ook nog eens op de foto als soldaat mét parachute voor een hemelsblauwe lucht bij de fotolocatie. De legerbasis van de Groene Soldaatjes draagt de naam Fort Emery. Dat is de naam van de stad waar de Pixar Studios liggen: Emeryville, Californië.

Rups

De attractie Slinky Dog Zigzag Spin is geïnspireerd door de rups van de kermis. Met de bezoekers aan boord jaagt Slinky Dog in een cirkel steeds sneller zijn staart achterna. Slinky Dog is gebaseerd op echt speelgoed, maar zowel de doos als de hond is voor de films opnieuw ontworpen. Daarna heeft de speelgoedfabriek deze nieuwe versie uitgegeven. Het speelgoedhondje Slinky Dog heeft 17 ringen, terwijl de Slinky Dog in Toy Story Playland 34 ringen heeft.

Dinosaurus

In de wachtrij van Slinky Dog Zigzag Spin vermaakt een bordspel de bezoekers en bij de uitgang staat de grote dinosaurus Rex klaar voor foto’s. Rex is ongeveer de helft van de grootte van een echte Tyrannosaurus.

Half-pipe

RC Racer is een half-pipe waarover bezoekers in een oversized speelgoedwagen worden afgeschoten naar 25 meter hoogte. De RC-auto in Toy Story Playland weegt ongeveer negen keer meer dan een moderne Formule 1-raceauto en bijna 2300 keer meer dan de speelgoedversie van de RC-auto.
2010 © Tekst: Parkplanet – Foto’s Disney 

Meest bezochte parkprofielen