Assepoester poetst golfballen voor Villa Pardoes

Kostbare ballen

Assepoester poetst golfballen voor Villa Pardoes
 
Bijna veertigduizend golfballen werden in vier jaar tijd in de vier grote vennen, vijvers en waterpartijen van het Golfpark van de Efteling geslagen. De opgeviste ballen werden verkocht en de opbrengst – 4500 euro – ging naar Villa Pardoes.

Opgedoken

Eind juli 2009 werden voor het eerst in ruim vier jaar de waterpartijen van het Efteling Golfpark leeggehaald door een professioneel duikteam. De bijna veertigduizend opgedoken golfballen werden – nadat ze waren gewassen en gesorteerd – verkocht voor Villa Pardoes, een onafhankelijk vakantieverblijf voor kinderen met een ernstige, mogelijk levensbedreigende, ziekte.

{googleads right}Grote opbrengst

Peter Persoon, algemeen directeur van de naast de Efteling gelegen Villa Pardoes was blij met het geld. “Geweldig dat zulke kleine balletjes tot zo’n grote opbrengst kunnen leiden! Van dit bedrag kunnen ruim twee gezinnen een week in Villa Pardoes verblijven.”

Assepoester

Maarten Voermans, manager van het Efteling Golfpark, vertelt dat in ongeveer een jaar tijd bijna alle opgedoken golfballetjes zijn verkocht. “Assepoester poetste symbolisch de laatste balletjes schoon, maar is blij dat deze grote schoonmaakklus bijna geklaard is.”

Jubileum

Op 2 september bestaat het Efteling Golfpark vijftien jaar. De gezinnen die tijdens het jubileum in Villa Pardoes verblijven, krijgen een leuke middag op de golfbaan aangeboden. Voermans: “De gezinnen genieten met elkaar van de buitenlucht en het leuke spel dat golf is. Aan ons de taak te laten zien dat golf voor jong en oud interessant is.”
© 2010 

Meest bezochte parkprofielen