Kinderpret in het Europa-Park

Veilig voor kinderen

Kinderpret in het Europa-Park

Pretparken zijn kindvriendelijk, daar twijfelt niemand aan. Ze zijn immers gemaakt met kinderen in het achterhoofd.

Toch hebben drie grote Duitse attractieparken hun faciliteiten extra op kindvriendelijkheid laten testen door het gerenommeerde onderzoeksbureau TÜV. Alle drie zijn ze met vlag en wimpel geslaagd: Europa-Park is Fit for kids en Movie Park Germany en Hansa-Park zijn OK für kids.

Kindvriendelijk

Movie Park Germany in Bottrop-Kirchhellen was het eerste Duitse park dat het predikaat ‘Kindvriendelijk’ ontving. Het onderzoeksbureau TÜV Nord, dat ook alle attracties in pretparken controleert, gaf het filmpark in 2008 het certificaat OK für kids. Twee jaar eerder al kreeg Movie Park voor het themagebied Wonderland – nu Nickland – een goed testoordeel van de TÜV op kindvriendelijkheid.

{googleads right}Stopcontacten

Voor de controle op kindvriendelijkheid gaat de TÜV grondig te werk. Toiletten worden onderzocht, er wordt gekeken naar stopcontacten, de stoelen in de restaurants worden op hun hoogte getest en doornhoudende en giftige planten zijn in het park verboden. Bovendien moet het personeel bij de kinderattracties speciaal geschoold worden, evenals de medewerkers bij de EHBO. Tegelijk met het Movie Park kon ook het Noord-Duitse Hansa-Park in 2008 het certificaat OK für kids in ontvangst nemen.

Strenge controle

Ook een derde park bij onze oosterburen heeft een kindvriendelijkheidscertificaat in ontvangst mogen nemen: Europa-Park in Rust ontving van TÜV Sud het gewilde predikaat Fit for kids. Ook het Zuid-Duitse pretpark werd streng gecontroleerd op veiligheid voor de kleinste bezoekers.
 
© 2010

Meest bezochte parkprofielen