Toy Story door fotograaf Govert de Roos - Foto: (c) Disney

BN’ers in de hoofdrol

Toy Story door fotograaf Govert de Roos - Foto: (c) Disney
 
Negen Bekende Nederlanders hebben een hoofdrol gekregen in drie droomfoto’s die gemaakt zijn ter ere van het New Generation Festival inDisneyland Paris. De BN’ers vertolken rollen als die van Woody, prinses Tiana en Linguini.

Miniatuurkamertje

In het fotoproject Dreams of a new generation van sterrenfotograaf Govert de Roos kropen negen Nederlanders die bekend zijn van televisie en theater in de huid van verschillende sterren uit Disney en Pixar-films. De Roos maakte drie foto’s, waar hij maanden mee bezig was. In zijn studio werden onder meer de keuken uit de film Ratatouille en een miniatuurkamertje van Andy uit de film Toy Story nagebouwd.

{googleads right}A dream

Fotograaf Govert de Roos en art director Gijs Kuijper maakten drie schitterende foto’s: A dream of a Culinary Surprise, met Ratatouille als thema. Toy Story wordt verbeeld in de foto A dream of a Childhood Memory en de tekenfilm The Princess and the Frog staat centraal in A dream of Happily Ever After.

Kinderhand

In de Toy Story-foto speelt Carlo Boszhard Woody en Anita Witzier is cowgirl Jessie. Speciaal voor deze foto werd de slaapkamer van Andy tot in detail in miniatuur nagemaakt. De shoot van Carlo was ingewikkeld omdat hij moest poseren alsof hij bij zijn middel wordt vastgepakt door een kinderhand. De kinderhand is er later bijgeplaatst.

Ratatouille door fotograaf Govert de Roos - Foto: (c) Disney 

Chefkok

De hoofdrollen in de Ratatouille-foto zijn weggelegd voor Chantal Janzen en Egbert Jan Weeber als kokkin Colette en chef Linguini. Cas Spijkers als chefkok Gusteau en Maurice Wijnen als recensent Anton Ego kijken kritisch toe. De pannen die Cas Spijkers op de foto vasthoudt, komen uit zijn eigen collectie.

The Princess and the Frog door fotograaf Govert de Roos - Foto: (c) Disney 

Prinsessenjurk

De jurk die Jasmine Sendar op de foto van The Princess and the Frog draagt, is speciaal voor haar gemaakt. Govert de Roos en Gijs Kuijper hebben meer dan dertig locaties in Nederland bezocht om de perfecte oever te vinden. Uiteindelijk kozen zij voor de oever bij het Muiderslot. Daar poseert Jasmine met haar prins Naveen, een rol van Waylon, terwijl musicalster Stanley Burleson als voodooman Dr. Facilier het paar sluw bespiedt.
 

Maanden werk

In de fotoserie van Disneyland Parijs zat vele maanden werk omdat de makers alleen met het beste genoegen namen. Zo werd voor het miniatuurstoeltje, -bedje en -tafeltje heel Nederland afgereden om de juiste modellen te vinden. Na het verzamelen verfde art director Gijs Kuijper alle miniaturen in de juiste kleur om zo de kamer van Andy zo goed mogelijk na te bootsen. Meer over de totstandkoming van de fotoreeks Dreams of a new generation lees je hier.

16-08-2010 © TEKST: PARKPLANET – FOTO’S: DISNEY
BEELD: GIJS KUIJPER / GOVERT DE ROOS

Meest bezochte parkprofielen