Pet Care in Walt Disney World - Foto: (c) Disney

Mickey heeft dierenhotel

Pet Care in Walt Disney World - Foto: (c) Disney
Een viersterren maaltijd voor je hond of kat, pluchen beddengoed voor de hamster en een speeltuintje voor het konijn. Het is er allemaal in het nieuwe huisdierenhotel in Walt Disney World.

Lievelingsdier

Als je zelf een heerlijk dagje of een lang weekend verblijft in één van de pretparken in Walt Disney World in Florida mag het je huisdier natuurlijk ook aan niets ontbreken, vinden veel Amerikanen. Om aan de wens om ook het lievelingsdier een fijne tijd te bezorgen tegemoet te komen opent morgen het Best Friends Pet Resort, een luxeverblijf voor Bello, Blackie of Rocky.

Geen hokken

Het Best Friends Pet Resort in de pretparkenenclave bij Orlando is een ruim tweeduizend vierkante meter groot luxehotel voor huisdieren. De dierenverblijven heten er niet gewoon ‘hokken’, maar ‘cat condos’ en ‘doggy suites’. Gasten van Walt Disney World, maar ook toeristen die buiten het Disney-gebied verblijven, kunnen hun huisdier bij het Pet Resort onderbrengen, voor één of meerdere dagen.

{googleads right}Logeren

In het dierenhotel kunnen 270 honden en dertig poezen logeren. Daarnaast is er ruimte voor kleine huisdieren als hamsters, cavia’s en vogels. Zelfs hangbuikzwijntjes zijn er welkom. De grote kennel vervangt de vijf kleinere kennels die nu nog her en der verspreid over het Disney World-terrein liggen.

Voorlezen

Het hele Best Friends Pet Resort is er op gericht om dieren in de watten te leggen. Honden of katten die voor het slapen gaan gewend zijn aan knuffelen en aandacht worden door de medewerkers van het hotel ’s avonds voorgelezen. De dieren kunnen er zelfs televisie kijken, natuurlijk naar televisieseries met beroemde beesten.

Wassen en knippen

Naast het verblijf is een park aangelegd waar honden kunnen worden uitgelaten en veilig kunnen spelen. Voor de viervoeters is er zelfs een waterspeelplaats. Tijdens de dierenvakantie kunnen de beesten geknipt en gewassen worden. Voor echt verwende honden kan het baasje vooraf allerlei extra’s bestellen, zoals ijsjes, bronwater of een orthopedisch matrasje. Katten kunnen op verzoek van de bazen vertroeteld worden met bijvoorbeeld luxe tonijnhapjes. Alles tegen een prijs natuurlijk: tien minuten knuffelen kost acht dollar, een ijsje vier dollar en voorlezen zes dollar per verhaaltje.

31-8-2010 © TEKST: PARKPLANET – FOTO: © DISNEY

Meest bezochte parkprofielen