Sesamstraat in Busch Gardens Europe

Eerste Sesamstraat-steen

Sesamstraat in Busch Gardens Europe
 
In Port Aventura zijn bouwvakkers gestart met de aanleg van een nieuwe attractie voor 2011: een themagebied voor kinderen rond de populaire serie Sesamstraat.
Het nieuwe kinderland werd al in 2008 aangekondigd. Vorige week werd eindelijk de eerste steen gelegd. Het Sesamstraat-gebied wordt 1,2 hectare groot en krijgt diverse kinderattracties die gethematiseerd zijn rond de bekende televisieserie.

Theater

Daarnaast omvat het kinderland van Port Aventura een nieuw station voor de stoomtrein die rondom het Spaanse park rijdt, een theater met driehonderd zitplaatsen, een restaurant en een souvenirwinkel. De Sesamstraat-figuren worden aan Port Aventura geleasd door het bedrijf Junior Metro, dat over de rechten voor Spanje en Portugal beschikt. Het bedrijf heeft ook de striphelden Maja de Bij en Wickie de Viking in zijn portefeuille.

{googleads right}Themahal

De van oorsprong Duitse Maja en Wickie zijn sinds enkele jaren eigendom van Studio 100. Het Belgische bedrijf heeft voor 2011 voor zijn eigen Plopsaland in De Panne een overdekt themagebied aangekondigd met in de hoofdrollen Maja en Wickie.

Sesame Place

Een themagebied rond Sesamstraat is nieuw voor Europa, maar wereldwijd niet uniek: in de Verenigde Staten hebben de twee Busch Gardens een eigen Sesamstraat-gebied, de Safari of Fun en de Forest of Fun. In de buurt van Philadelphia is zelfs een pretpark dat geheel in het teken staat in de van oorsprong Amerikaanse kinderserie: Sesame Place.
 
6-8-2010 © TEKST: PARKPLANET – FOTO: SEAWORLD PARKS & ENTERTAINMENT
FOTO: SESAME STREET FOREST OF FUN IN BUSCH GARDENS IN WILLIAMSBURG (V.S.)

Meest bezochte parkprofielen