Kamer in Hotel Colosseo in Europa-Park

Meer hotelbedden in Duitsland

Kamer in Hotel Colosseo in Europa-Park
 
Twee Duitse pretparken breiden hun arsenaal bedden uit: zowel Europa-Park als Legoland bouwt nieuwe overnachtingsmogelijkheden voor hun gasten.
Steeds meer mensen zien een bezoekje aan een pretpark niet als een dagje uit, maar als een korte vakantie. De markt voor meerdaagse trips naar attractieparken zit al enkele jaren in de lift, met als gevolg dat parken het aantal bedden uitbreiden. Europa-Park heeft al 3500 bedden – verspreid over vier hotels – en krijgt er in 2012 nog eens ruim duizend hotelbedden bij.

Buitenland

Het park in het Zuid-Duitse Rust krijgt een vijfde themahotel, waarvan de bouw nog dit jaar zal starten. Een kwart van de jaarlijks vier miljoen bezoekers aan Europa-Park zijn meerdaagse bezoekers en vijftig procent komt uit het buitenland.

Thema

Ook het nieuwe hotel – dat volgens onbevestigde bronnen een Amerikaans thema gaat krijgen – is een luxe viersterrenhotel. Het eerste hotel bij het succesvolle park, het Spaans gethematiseerde El Andaluz, werd in 1995 geopend. Daarna volgden Castillo Alcazar, Santa Isabel en Colosseo. Het park beschikt daarnaast over 1200 overnachtingsplaatsen op een eigen camping.
Legoland Deutschland Friendorf

{googleads right}Bungalows

Ook Legoland Deutschland in Günzburg gaat het aantal bedden uitbreiden. Het park beschikt in zijn Feriendorf over 48 bungalows; dat aantal wordt opgeschroefd naar 72. Elk huisje heeft vier bedden.

Kleine gasten

Het Lego-vakantiepark in de buurt van München verdubbelt ook zijn restaurantcapaciteit en legt voor de kleinere gasten een kartingbaan en een waterspeelplaats aan. De bouw begint in oktober, in april 2011 moeten de nieuwe voorzieningen gereed zijn.
 
© 2010

Meest bezochte parkprofielen