Dr. Facilier in Disneyland Paris - Foto: (c) Disney

Nieuwe slechterik in Disneyland Paris

Dr. Facilier in Disneyland Paris - Foto: (c) Disney
Een heel nieuwe gemenerik staat op het punt Disneyland Paris binnen te sluipen: de akelige Dr. Facilier uit de laatste Disney-tekenfilm The Princess and The Frog eist een hoofdrol op.
Dr. Facilier is de ster tijdens het Halloween Festival dat van 2 oktober tot 1 november in het pretpark bij Parijs wordt gehouden. De meester van de voodoo zal Minnie Mouse aan de kant schuiven tijdens de Halloween Show die op het grote ronde podium voor het kasteel wordt gepresenteerd.

Feestje

In de show van Disneyland Paris gooit Dr. Facilier, samen met Disney-deugnieten als Cruella de Vil, Maleficent, Jafar en Gaston, roet in het eten van het feestje van de bij iedereen geliefde muizin. Facilier zal ook te zien zijn in Rêves d’Halloween, een gedeelte in de dagelijkse parade waarin de slechteriken zich van hun slechtste kant laten zien.

{googleads right}Fotoreportage

Dr. Facilier komt ook terug in een speciale fotoreportage waarin BN’ers een rol spelen. Scènes uit drie Disney-films – The Princess and The Frog, Toy Story en Ratatouille – zijn uitgebeeld door sterrenfotograaf Govert de Roos. Bekende Nederlanders hebben de rollen op zich genomen; Dr. Facilier wordt gespeeld door musicalster Stanley Burleson. De reportage is inmiddels klaar en kan elk moment aan het publiek gepresenteerd worden.
12-8-2010 © TEKST: PARKPLANET – FOTO: DISNEY

Meest bezochte parkprofielen