De torens van de Maliboomer in California Adventure - Foto: (c) Parkplanet

Torens te koop

De torens van de Maliboomer in California Adventure - Foto: (c) Parkplanet
 
California Adventure, het buurpark van Disneyland in Californië, zet drie vrijvaltorens in de etalage. De Maliboomer wordt begin volgende maand uit het park verwijderd.

Nieuw thema

California Adventure wordt helemaal op de schop genomen nadat de bezoekersaantallen van het relatief nieuwe Disney-park – stammend uit 2001 – ver achterbleven bij de verwachtingen. Verschillende attracties krijgen een nieuw uiterlijk of een ander thema, vaak gebaseerd op een Disney-figuur. Uit onderzoek bleek namelijk dat de gasten met name Disney-characters misten in het park dat de Californische cultuur, natuur en bezienswaardigheden als thema heeft.

Fun Wheel

Zo werd het reuzenrad Sun Wheel omgetoverd tot Mickey’s Fun Wheel. De grote zon in het midden van het vijftig meter hoge rad werd vervangen door een megagrote afbeelding van de wereldberoemde muis. En ook de zweefmolen kreeg een nieuwe aankleding: van een Californische sinaasappel naar een tekenfilmthema met Mickey Mouse.

Kleine Zeemeermin

California Adventure wordt ook uitgebreid met nieuwe attracties. Op de planning voor de komende jaren staan nog een darkride met de Kleine Zeemeermin en een compleet themaland gewijd aan de Pixar-film Cars.

Vernieuwingsdrift

De vernieuwingsdrift in het park, dat werd gebouwd op het voormalige parkeerterrein van Disneyland, gaat zover dat er zelfs een attractie wordt verwijderd. De Maliboomer – een driedelige toren waarin bezoekers in vier seconden tot een hoogte van zestig meter worden geschoten – wordt binnenkort afgebroken.

Kop van Jut

De Maliboomer – die gethematiseerd is als een Kop van Jut, met bovenin de bekende bel – past volgens de designers van California Adventure niet meer in de nieuwe visie van het themagebied Paradise Pier. Het verhaal rond dit themaland is een ‘terugkeer naar de romantiek en de charme van de boardwalks die aan het begin van de vorige eeuw langs de Californische kust lagen’. De Maliboomer hoort volgens Disney niet meer bij dat thema. Op 6 september maakt de vrijevaltoren de laatste ritjes met gasten.
Van lelijk eendje tot mooie zwaan

10-8-2010 © TEKST EN FOTO: PARKPLANET

Meest bezochte parkprofielen