Achtbaan Battlestar Galatica in Universal Studios Singapore - Foto: Chooyutshing

Voorspoed en tegenslag

Achtbaan Battlestar Galatica in Universal Studios Singapore - Foto: Chooyutshing

Het grote succes van The Wizarding World of Harry Potter in Islands of Adventure in Florida lijkt het bedrijf vleugels te geven.

Er staan verschillende nieuwe ambitieuze plannen op stapel, zoals een vijfde studiopark en wellicht een themagebied van The Lord of the Rings. Maar het bedrijf kent ook tegenslagen: de achtbaan Battlestar Galactica in Singapore heeft een defect dat voorlopig nog niet is opgelost.

Geloofwaardig

Geruchten over een nieuw themagebied van In de ban van de ring in het Universal-park Islands of Adventure bij Orlando doen al jaren de ronde, maar lijken sinds de zeer succesvolle lancering van het thema-eiland gewijd aan Harry Potter aan geloofwaardigheid te winnen. In consumentenonderzoeken stelt Universal onomwonden vragen over The Lord of the Rings; hoe gasten deze fantasiewereld van Tolkien waarderen en welke attracties ze daarin zouden willen zien.

Inspiratiebron

The Lord of the Rings is niet de enige inspiratiebron voor nieuwe attracties die het Universal-management open houdt. Ook de romantisch-fantasierijke roman en film Twilight en het wereldwijd bekende verhaal van Sjakie en de Chocoladefabriek worden in de enquêtes genoemd als mogelijke attracties voor de parken.

{googleads right}Onderhandelingen

Inmiddels is Universal serieuze onderhandelingen gestart met de Reliance Entertainment Group over de bouw van een studiopark in India. Reliance zou de eigenaar van het park moeten worden en alle licenties van Universal gaan leasen. Het park zou ruim 160 hectare groot moeten worden en zal ruim een miljard euro kosten.

Bollywood

In het vijfde Universal Studios-park – er zijn al parken in Orlando, Hollywood, het Japanse Osaka en Singapore – zullen niet alleen bekende sterren als de Hulk, Spider-Man en E.T. te vinden zijn, maar moet ook aandacht komen voor Bollywood-films. Er wordt nog onderhandeld over de vestigingsplaats: New Delhi of Mumbai.

Buiten gebruik

Hoewel Universal de wind mee lijkt te hebben, verloopt niet alles helemaal naar wens. In de nieuwe Universal Studios in Singapore, die in maart de poorten openden, zijn er problemen met de dubbele racerachtbaan Battlestar Galactica. Al een week na opening werd de baan buiten gebruik gesteld nadat een stoeltje van de trein was losgekomen.

Trillingen

Sindsdien zijn er door Universal en de Nederlandse leverancier Vekoma testen uitgevoerd met de trein waaruit naar voren kwam dat sterkere krachten en hevigere trillingen dan berekend de oorzaak waren van het losraken van de zitting. De stoeltjes op beide achtbanen – Battlestar Galactica bestaat uit een gewone achtbaan en een hangende achtbaan die met elkaar verweven zijn – worden voor alle zekerheid vervangen. De constructie van de stoeltjes op de treinen wordt aangepast aan de nieuwe berekeningen. De banen zullen daarna wederom getest worden en pas dan weer voor het publiek open gaan. 
 
__________________________________________________________
23-8-2010 © TEKST: PARKPLANET – FOTO: CHOOYUTSHING
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen