Koning Oberon in Droomvlucht - Foto: Efteling

Droomvlucht, de musical

Koning Oberon in Droomvlucht - Foto: Efteling
 
De Efteling en de grootste musicalproducent van Nederland, Joop van den Ende Theaterproducties, gaan samenwerken. De twee bedrijven gaan een musical maken over Droomvlucht die vanaf 2011 op de planken komt.

Zweefvlucht

Droomvlucht, de Musical is gebaseerd op de populairste attractie in het Kaatsheuvelse pretpark. In Droomvlucht maken bezoekers zes minuten lang een zweefvlucht langs droomkastelen, elfjes, bosgeesten en faunen. Onderweg hebben zij een ontmoeting met Oberon, de koning der elfen (foto).

Populair

Droomvlucht is al sinds 1993, het jaar waarin de darkride werd geopend, de meest populaire attractie van de Efteling. Geen enkele latere attractie wist Droomvlucht tot nu toe van de eerste plaats in bezoekerspolls af te stoten.

Kruimeltje

Droomvlucht, de Musical is vanaf 16 oktober 2011 te zien in Theater de Efteling. De nieuwe productie is de grootste die Efteling Theaterproducties ooit heeft gemaakt. Eerder werkte de Kaatsheuvelse producent al samen met Studio 100 en V&V Entertainment van Albert Verlinde. Momenteel werken Efteling Theaterproducties en Rick Engelkes Producties (REP) aan de musical Kruimeltje, die op 7 november in Theater de Efteling in première gaat.

{googleads right}Samenwerking

Droomvlucht, de Musical is een idee van Efteling-kopstukken Olaf Vugts en Jeroen Zwartjes. De voorstelling zal het publiek laten kennismaken met nieuwe vormen van theater. Efteling-directeur Bart de Boer is blij met de samenwerking met Joop van den Ende Theaterproducties. “Het is de allereerste keer dat een musical gebaseerd wordt op een attractie. Miljoenen bezoekers hebben Droomvlucht inmiddels beleefd. De wonderlijke fantasiewereld is uitermate geliefd bij jong en oud.”

Internationale allure

Efteling Theaterproducties brengt sinds 2003 familiemusicals van hoog niveau en Droomvlucht, de Musical wordt de grootste productie ooit, vertelt De Boer. “We zijn bijzonder verheugd om dit avontuur aan te gaan met Stage Entertainment. Gezien de nationale én internationale ervaring van deze organisatie, zijn zij voor deze musical met internationale allure de ideale partner.”

Rijk palet

Erwin van Lambaart, producent van Joop van den Ende Theaterproducties is er trots op samen met de Efteling een echte familievoorstelling te gaan produceren. “Wij streven naar het aanbieden van een rijk palet aan musicals en een familievoorstelling als Droomvlucht, de Musical is hierop een prachtige nieuwe aanvulling.”  

Kwaliteitsproductie

Van Lambaart vindt het inspirerend om de expertise en creatieve krachten van Joop van den Ende Theaterproducties te combineren met die van de Efteling. “Ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking leidt tot een kwaliteitsproductie waar jong en oud van zullen genieten.”

23-9-2010 © Parkplanet – Foto: Efteling

Meest bezochte parkprofielen