bjl monorail 10pp

Belgen boeren goed

bjl monorail 10pp
De Belgische pretparken zijn zo blij met de florissante cijfers van de zomer dat iedereen het mag weten. De parken hebben afgelopen zomer allemaal evenveel of meer bezoekers getrokken dan een jaar daarvoor.

Opgetogen

Het één na het ander opgetogen persbericht verliet de afgelopen dagen de pr-afdelingen van de pretparken in België: allemaal zijn ze trots op gestegen bezoekersaantallen. Alle parken staan procenten in de plus of hebben minstens een even goede zomer gehad als in 2009, ondanks de veel te natte maand augustus.

Cijfers

De cijfers spreken voor zich. Zeven procent meer bezoekers en een stijging van 23 procent over de afgelopen drie zomers, laat Bobbejaanland noteren. In totaal telde het pretpark de afgelopen twee maanden ruim 364.000 bezoekers. Het positieve bezoekersaantal is in grote mate te wijten aan het succes van de verschillende evenementen die het park in Lichtaart deze zomer organiseerde, waaronder Fuzz School’s out en de Anne familiedag. De promotieactie waarmee mensen die een ticket hebben gekocht de dag erna gratis terug konden komen, wierp ook zijn vruchten af: meer dan 18.000 mensen maakten daarvan deze zomer gebruik.

{googleads right}Stijging

Plopsaland in De Panne mocht deze zomer naar eigen zeggen vijf procent meer bezoekers ontvangen en rekent dat succes onder meer toe aan de optredens van K3, Mega Mindy, kabouter Plop en Samson en Gert. Bellewaerde in Ieper deed het nog wat beter: de stijging van zes procent is volgens het persbericht van het park te danken aan de nieuwe 4D-attractie Turtle Vision, de zomershow Wakanda en babygiraf Zuberi.

Renovatie

Bij Walibi Belgium bleef het zomerse bezoekersaantal stabiel. Het park in Wavre, bij Brussel, is blij met het resultaat, ook al omdat publiekstrekker Aqualibi gesloten is voor een grootscheepse renovatie. Volgend jaar gaat het overdekte waterparadijs weer open en Walibi verwacht om die reden in 2011 een flinke bezoekersgroei.

Crisis

Ook de bezoekersstroom naar Boudewijn Seapark bleef op peil. Het pret- en waterdierenpark in Brugge telde van april tot nu 2500 bezoekers meer. De economische crisis in ogenschouw genomen een bevredigend resultaat, vindt het Seapark.

3-9-2010 © TEKST EN FOTO: PARKPLANET 

Meest bezochte parkprofielen