Een vos boven Hotel Colosseo in Europa-Park

Kiekeboe

Een vos boven Hotel Colosseo in Europa-Park

Een vos met een brilletje die parmantig ‘Kiekeboe’ zegt over de dakrand van hotel Colosseo heen, dat bijzondere schouwspel was afgelopen week te bewonderen in het Zuid-Duitse Europa-Park.

 
Elk jaar in september organiseert Europa-Park in Rust een groots luchtballonnenfestival, dit jaar al weer voor de elfde maal. Tijdens deze nazomertraditie stijgen tientallen grote en kleine luchtballonnen op vanaf diverse plekken in en om het park. Ze geven de hemel boven het pretpark op de grens van Duitsland, Frankrijk en Zwitserland een heel kleurrijke aanblik.

Eigenwijs

Een van de deelnemende ballonnen van dit jaar was een vos met het brilletje die opsteeg vanaf de piazza van parkhotel Colosseo. Dat leverde bovenstaande bijzondere foto op: een door de nazomerzon beschenen vos die eigenwijs over de imposante gevel van het hotel kijkt.
Koninklijke ballon op de piazza van Hotel Colosseo in Europa-Park

{googleads right}Koninklijk portret

Een andere bijzondere ballon die tijdens het driedaagse festival vanaf de binnenplaats van Colosseo opsteeg, was het groene gevaarte met daarop het portret van Abdullah bin Abdul Aziz Al Saud, koning en de premier van Saoedi-Arabië.

Ballonnen boven Europa-Park

Meevaren

Tijdens het jaarlijkse festival kunnen inwoners van Rust en omgeving en toeristen die verblijven in en om het Europa-Park niet alleen vanaf de grond van de bonte ballonnen genieten, er is ook plaats in de rieten mandjes om een ballonvaart mee te maken en het pretpark zo van grote hoogte te zien.
25-9-2010 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Europa-Park

Meest bezochte parkprofielen