De officiële opening van Toy Story Playland - Foto: Disney

Toy Story Playland officieel geopend

De officiële opening van Toy Story Playland - Foto: Disney

Afgelopen weekend werd in Walt Disney Studios het nieuwe themagebied Toy Story Playland met veel feestelijk vertoon geopend. Speelgoedcowboy Woody uit de Toy Story-films knipte het oranje lint door, waardoor het kleurrijke Playland nu officieel een onderdeel vormt van het studiopark bij Parijs.

Eigen attractie

Toy Story Playland is gebaseerd op de immens populaire filmtrilogie Toy Story, van het aan Disney gelieerde filmhuis Pixar. Verschillende spelers uit de films – zoals de groene soldaatjes en speelgoedhond Slinky Dog – hebben een eigen attractie gekregen in het nieuwe themagebied.

Limousine

Voor bezoekers aan Walt Disney Studios was Toy Story Playland al enkele weken opengesteld, maar afgelopen weekend werd voor de internationale pers en genodigden het speelland officieel geopend. In een limousine kwamen de Bekende Playlanders Woody en Jessie voorrijden en zij knipten met een megaschaar bij de hoofdingang – waar een ruim vier meter hoge Buzz Lightyear de gasten verwelkomt – het lint door.
De officiële opening van Toy Story Playland - Foto: Parkplanet 

Feest

Toy Story Playland is zonder enige twijfel het meest kleurrijke en vrolijke themagebied van heel Disneyland Paris Resort. Het nieuwe land is tot in het kleinste detail gethematiseerd, waardoor het gebied ook voor bezoekers die niet in de attracties willen of kunnen een feest voor het oog is.
Toy Story Playland bij avond - Foto: Cristophe Mercier / Disney 

Populair

Omdat de drie attracties – Toy Soldiers Parachute Drop, RC Racer en Slinky Dog Zigzag Spin – enorm populair zijn bij het publiek maar niet over een hoge capaciteit beschikken, kan de wachttijd oplopen tot ruim een uur. Aangeraden wordt om ’s ochtends meteen bij de opening van het park aan te sluiten bij de favoriete Playland-attractie of aan het eind van de dag te kijken of men meer geluk heeft. 

5-9-2010 © TEKST: PARKPLANET – FOTO’S: PARKPLANET, DISNEY, CHRISTOPHE MERCIER
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen