Food & Wine Festival in Epcot - Foto: (c) Disney

België in Epcot

Food & Wine Festival in Epcot - Foto: (c) Disney

In de World Showcase van Epcotin Florida presenteren elf landen zich met een groot paviljoen dagelijks aan de miljoenen bezoekers die het themapark bezoeken. Tijdelijk zijn daar tien landen aan toegevoegd. Zij hebben elke herfst een eigen Marketplace tijdens het vijftiende Food & Wine Festival. België is één van die landen.

 
Food & Wine Festival in Epcot - Foto: (c) Disney
In 1996 werd in Epcot in Walt Disney World het eerste International Food & Wine Festival gehouden. Die eerste editie was nog heel bescheiden: gedurende dertig dagen stonden er langs de World Showcase Lagoon zeventien kiosken waar gasten culinaire hapjes uit diverse delen van de wereld konden proeven. Dat jaar kwamen 33 bekende topkoks naar het festival om te koken en lezingen te geven.

Internationale gerechten

Het Food & Wine Festival sloeg enorm aan en werd een jaarlijkse herfsttraditie in Epcot. Het evenement groeide gestaag. Deze vijftiende jubileumeditie in 2010 telde 27 kiosken verzameld op tien Marketplaces. Ruim 130 chefs uit de hele wereld bezoeken het festival. Er worden in de 45 dagen dat het eet- en drinkfestijn duurt 33.000 flessen wijn en champagne leeggedronken, 100.000 desserts geserveerd en 690.000 porties culinaire lekkernijen veroberd. Bezoekers betalen voor een gerechtje – dat de grootte heeft van een voorgerecht – tussen drie en acht dollar. Ze hebben keus uit in totaal 75 verschillende internationale gerechten.

Food & Wine Festival in Epcot - Foto: (c) DisneyNieuwe deelnemers

Het International Food & Wine Festival telde in 2010 drie nieuwe deelnemende landen, die door Epcot zorgvuldig werden geselecteerd. Naast Zuid-Korea en Singapore is ook België een nieuwkomer op het drukbezochte festival. Op het menu bij de Belgen staan onder meer de bij de Amerikanen zo geliefde wafels met bessencompote en slagroom. Lekkerbekken kunnen zich ook tegoed doen aan gestoomde mosselen met knoflook. Als drankjes worden ijskoffie met Godiva-chocolade en Belgische biertjes geserveerd.

Eat to the Beat

Naast culinaire elementen kent het Food & Wine Festival ook muzikale verrassingen. Elke dag zijn er onder het motto Eat to the Beat diverse concerten van (in de Verenigde Staten) bekende artiesten. Wie een hele avond vermaakt wil worden met verrukkelijke gerechten, bijzondere wijnen en muziale optredens kan elke zaterdag gedurende het festival naar Party for the Senses, een avondfeest waarvoor apart kaartjes moeten worden gekocht. De rest van het International Food & Wine Festival is bij de toegangsprijs van Epcot inbegrepen.
 
24-10-2010 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Disney
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen