Dragons Fury in Chessington World of Adventures

Draaien met Abraham

Dragons Fury in Chessington World of Adventures

Bobbejaanland bestaat in 2011 vijftig jaar. Om dat jubileum te vieren krijgt het Belgische pretpark een nieuwe achtbaan: een Spinning Coaster.

 
Bobbejaanland bij Lichtaart heeft al zes achtbanen en krijgt er in 2011 een nieuw exemplaar bij. Voor het jubileumfeest heeft het park gekozen voor een draaiende achtbaan: een Spinning Coaster van de Duitse fabrikant Maurer Söhne. De zeven karretjes van de nieuwe attractie draaien tijdens de snelle tocht rond, waardoor er – afhankelijk van de gewichtsverdeling in de voertuigen – telkens een andere rit ontstaat.

Dragons Fury in Chessington World of Adventures{googleads right}Overdekte versies

Maurer Söhne bouwde vergelijkbare achtbanen al in het Engelse pretpark Chessington World of Adventures en in het Finse park Linnanmäki. In Phantasialand en Walt Disney Studios staan overdekte versies van de Spinning Coaster. In het Duitse park staan twee in elkaar gevlochten achtbanen – Winja’s Fear en Winja’s Force – en in het filmpark bij Parijs figureert de achtbaan in de attractie Crush’s Coaster.

Heipalen

Voor de nieuwe draaiende achtbaan in Bobbejaanland moest de attractie Mambo – een snelle rupsbaan – wijken. Meteen nadat het pretpark op 7 november de poorten sluit beginnen de werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe rollercoaster. Er worden onder meer heipalen geslagen en een betonnen bekisting aangebracht. Naar verwachting zal de baan zelf vanaf februari in het park worden opgebouwd.

Parcours

De attractie in het park dat in 2011 Abraham ziet krijgt een baanlengte van 620 meter en wordt 21 meter breed. Het parcours loopt tussen een aantal bomen door en gaat deels over een bestaande vijver. De totale investering in de nieuwe Spinning Coaster bedraagt 5 miljoen euro.
 
28-10-2010 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Chessington World of Adventures

Meest bezochte parkprofielen