Duurzaam vakantie vieren

Op het terrein van Disneyland Paris komt Village Nature, een duurzaam vakantiecomplex.
Villages Nature bij Disneyland Paris - Beeld: © Disney

Op het terrein van Disneyland Paris komt Village Nature, een gigantisch nieuw vakantiecomplex dat helemaal duurzaam wordt opgezet. Het project is een samenwerkingsverband van Disneyland Paris en Pierre & Vacances. De opening van de eerste fase is voorzien voor 2017.

Aan de zuidkant van de A4, naast het al bestaande Disney-verblijfspark Davy Crockett Ranch komt Villages Nature, een vakantiebestemming die volgens de makers gebaseerd is op ‘harmonie tussen mens en natuur’. Het enorme complex wordt aangelegd in het bosgebied Brie Boisée. Zeker negentig procent van het vijfhonderd hectare grote complex zal groen blijven, zeggen de projectontwikkelaars.

Recyclen

Alles wat mogelijk is, wordt duurzaam opgezet. Al het afval wordt gerecycled, de dieren en het groen worden beschermd en bij de bouw wordt gebruik gemaakt van natuurlijk materiaal afkomstig uit de omgeving. Het transport binnen Villages Nature, het voedsel en het water zullen allemaal duurzaam zijn.

Appartementen

De eerste fase van Villages Nature zal bestaan uit drie dorpen; twee rond een meer en één in het bos. In totaal zullen in de dorpen 1730 appartementen komen. Er staan ook diverse faciliteiten voor ontspanning, zowel buiten als binnen, op de planning. De eerste fase wordt 175 hectare groot. De vrijetijdsfaciliteiten beslaan zeven hectare. Het eerste gedeelte van Villages Nature zou in 2017 open kunnen gaan, maar als de economische omstandigheden daartoe aanleiding geven kan de opening worden uitgesteld.

Davy Crockett Ranch

In Villages Nature kunnen gasten genieten van de natuur en meedoen aan activiteiten als tuinieren, hiken, paardrijden, roeien en wandelen. In een later stadium staat ook de opening van het grootste waterpark van Europa op de planning. Het complex wordt gebouwd om de bestaande Davy Crockett Ranch heen. Dat Disney-verblijfspark met luxe blokhutten zal onderdeel gaan uitmaken van Villages Nature.
Plattegrond van Villages Nature - Beeld: (c) Disney

Middellange vakantie

Villages Nature mikt op gasten uit heel Europa die een korte of middellange vakantie in het park willen doorbrengen. Het complex ligt op zes kilometer afstand van Disneyland Paris en op 35 kilometer van Parijs. De appartementen zullen worden verkocht aan individuele investeerders en vervolgens door Villages Nature worden verhuurd aan vakantiegangers.

Center Parcs

Het project is een samenwerkingsverband tussen Euro Disney – de moedermaatschappij van Disneyland Paris – en Pierre & Vacances, de Europese marktleider op het gebied van verhuur van appartementen en vakantiebungalows. Onder meer Center Parcs, Sunparks en Citéa Hotels behoren tot het Franse concern. Pierre & Vacances geeft 7,3 miljoen toeristen per jaar een onderdak in 50.000 appartementen en huisjes verspreid over heel Europa.

Economische impuls

Villages Nature moet een sterke economische impuls gaan geven aan de regio Marne-la-Vallée. Naar verwachting brengt het nieuwe vakantiecomplex per jaar zeven miljoen euro aan belasting in het laatje van de lokale overheid. Berekeningen wijzen uit dat Villages Nature 4500 nieuw banen zal opleveren, waarvan 1600 direct in het vakantiepark zelf.
 
24-11-2010 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Disney

Meest bezochte parkprofielen