De Franse Feestdag in Europa-Park

Elke dag een evenement

De Franse Feestdag in Europa-Park

Speciale evenementen maken een dagje uit naar een pretpark nog leuker. Sommige evenementen zijn zo populair dat bezoekers zelfs specifiek voor die activiteit naar het park komen.

 
Naast de min of meer reguliere festiviteiten als zomeravonden en Halloween-horroravonden organiseren alle pretparken speciale dagevenementen om nog meer bezoekers te trekken en om gasten een extra belevenis in het park te geven. Het ene park programmeert incidenteel een speciaal evenement, andere pretparken mondjesmaat en een enkel park zelfs met grote regelmaat.

Dora & Diego Fandag in Movie Park Germany - Foto: ParkplanetFandagen

Alle grote pretparken hebben gedurende het seizoen hun eigen evenementen. De Efteling heeft de Dag van het Sprookje, Walibi Belgium de Dag van de Roodharigen en Duinrell de Tina-dag. Walibi World lokt bezoekers met het Pokémon-evenement, Bobbejaanland met autofestijn Cars & Coasters en dance event Adrenaline en Movie Park Germany heeft Dora & Diego Fandagen en de Star Wars Dag.

Studio 100

Plopsaland heeft allerlei speciale dagen rond de populaire figuren uit de Studio 100-stal, zoals de Verjaardag van Plop, Het Mysterie van Anubis, Amika Fandagen en de Mega Mindy Nocturnes.

Driehonderd

Koploper in het organiseren van bijzondere evenementen is Europa-Park in het Zwarte Woud. Dat park weet het bezoekersaantal – dit jaar kwamen er weer meer dan vier miljoen bezoekers naar het Zuid-Duitse Rust – te stimuleren met honderden grote en kleinere evenementen. Europa-Park had voor iedere dag dat het dit seizoen open was wel een evenement op de kalender staan: er werden er in totaal niet minder dan driehonderd georganiseerd.

Hollandse Feesten

De lijst met activiteiten in het Europa-Park is schier eindeloos: Science Days, de Dag van het Zwarte Woud, een schlagerfestival, de After Park Lounge, het Oktoberfest, FC Bayern voetbaldagen, een wijnfeest, het Internationale Ballonfestival, een Beach Party en de Dag van de hereniging van Oost- en West-Duitsland. Daarnaast heeft ieder van de dertien themalanden die in het drukbezochte pretpark worden uitgebeeld ook nog eens eigen ‘nationale feestdagen’. Zo worden de bezoekers op de jaarlijkse Hollandse Feesten getrakteerd op poffertjes en klompendansen.Het After Park Lounge-evenement in Europa-Park

Kunstwerk Chat dans la neige van Tomi UngererKunsttentoonstelling

Het nieuwste evenement dat bij de Duitsers op de evenementenkalender staat is de kunsttentoonstelling Die Welt der Tiere von Tomi Ungerer. De expositie toont originele tekeningen, collages en objecten uit de privécollectie van kunstenaar, schrijver en illustrator Tomi Ungerer, die beroemd werd met zijn dierentekeningen en in het centrum van het Franse Straatsburg zelfs een eigen museum heeft. De tentoonstelling is voor bezoekers van Europa-Park gratis te bezichtigen tijdens de winteropenstelling van het park, van 27 november tot en met 9 januari.
 
10-11-2010 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Europa-Park en Parkplanet
{googleads left}

 

Meest bezochte parkprofielen