Astro Orbiter in het Magic Kingdom in Walt Disney World - Foto: (c) Disney

Magic Kingdom, The Movie

Astro Orbiter in het Magic Kingdom in Walt Disney World - Foto: (c) Disney

Disney heeft al eens thema’s uit zijn pretparken omgezet in films; Pirates of the Caribbean en Haunted Mansion zijn attracties die de afgelopen jaren ook op het witte doek verschenen. Maar Disney gaat verder: de volgende rolprent heeft het hele Magic Kingdom als onderwerp.

 
In het verhaal van Magic Kingdom, The Movie moeten attracties en personages uit het magische koninkrijk van Disney tot leven komen. Hoe het script er exact uit gaat zien is nog niet bekend; Disney heeft nog slechts een basisscript – geschreven door scenarioschrijver Ron Moore, bekend van Star Trek en Battlestar Galactica – en is op dit moment op zoek naar een schrijver die film kan vervolmaken.

{googleads right}Regisseur

Bekend is al wel dat de nieuwe film het hele pretpark Disneyland – in Walt Disney World in Florida bekend onder de naam Magic Kingdom – als thema gaat krijgen en dat Jon Favreau de regisseur gaat worden. Favreau is onder meer bekend van Iron Man. De deal tussen Favreau en The Disney Company is rond, maar wanneer hij aan Magic Kingdom, The Movie gaat beginnen is nog niet bekend.

12-11-2010 © Tekst: Parkplanet – Foto: Disney

Meest bezochte parkprofielen