Een moderne Maja de Bij, in 3D - Tekening: Studio 100

Eigen bijenkorf voor Maja

Tekenfilmfiguurtje Maja de Bij vormt het thema van Majaland, een nieuwe vijfduizend vierkante meter grote hal in Plopsaland. In het overdekte speelparadijs komen elf attracties, een restaurant en een winkel.
Tegenover de overdekte ingangsstraat, aan het centrale dorpsplein van Plopsaland in De Panne, komt Majaland, een nieuw overdekt themagebied dat in het teken staat van Maja de Bij en haar vriendjes Willie en Flip de sprinkhaan. Het indoorpark is een halve hectare groot en biedt vijf mechanische attracties en zes interactieve speelattracties, speciaal gericht op kleinere kinderen.

Bloemen en waterlelies

Bezoekers komen in de nieuwe themazone terecht in een feeërieke bijenwereld vol kleurrijke bloemen en waterlelies. In Majaland kunnen vooral de kleinsten genieten van twee valtorens in de vorm van een bloemenstengel, een draaiboot vormgegeven als boomstam, een interactieve bloemenmolen en dansende waterlelies. Daarnaast zijn er twee speelbomen, een ballenbad, een hangbrug, een grote glijbaan en een speeltuin.

Italiaans restaurant

De nieuwe bijenkorf van tekenfilmfiguurtje Maja krijgt ook een Italiaans gethematiseerd restaurant met een capaciteit van 650 personen en een Plopsa-winkel. Aan deze investering hangt een prijskaartje van acht miljoen euro. De bouwwerkzaamheden starten op 1 december en de opening is gepland voor de tweede helft van 2011. Majaland zit bij de toegangsprijs van Plopsaland De Panne inbegrepen. Het indoorpark zal voorlopig niet apart te bezoeken zijn.

Masterplan

Majaland maakt onderdeel uit van het masterplan van het ingangsgebied van Plopsaland. In de zomer van 2008 nam het Belgische pretpark zijn nieuwe ingang in gebruik. Na indoorpark Majaland zullen in de daaropvolgende jaren een theaterzaal en een hotel bij de ingang verrijzen.

Maja in 3D

Studio 100, eigenaar van Plopsaland, verwierf de rechten van Maja de Bij toen het Duitse EM Entertainment werd overgenomen. Het verhaal over Maja was van auteur Waldemar Bonsels. In 1975 kwam Maja als tekenfilmfiguurtje op de buis; de animaties daarvoor werden in Japan gemaakt. Sinds een jaar is de serie Maja de Bij dagelijks op de Vlaamse kinderzender vtmKzoom te zien. In Frankrijk en Duitsland is Maja ook nog steeds populair. In 2012 zal in verscheidene landen een 3D-remake (illustratie boven) in serievorm op televisie te zien zijn.
26-11-2010 © Beeld: Studio 100 / Plopsa

Meest bezochte parkprofielen