Game Epic Mickey - Illustratie: (c) Disney

Mickey kleurt zijn wereld

Game Epic Mickey - Illustratie: (c) Disney
 
Dit weekend is de nieuwe videogame Epic Mickey in de verkoop gekomen waarin Mickey Mouse met verf en verfverdunner een variant op Disneyland omtovert tot een fantasierijke wereld.
Epic Mickey is een onderdeel van de pogingen van The Walt Disney Company om het karakter van de beroemdste muis ter wereld wat te verdiepen. Nu kent iedereen Mickey als de altijd opgewekte maar wat kleurloze muis; in de toekomst moet Mickey een meer spraakmakend karakter krijgen.

Universum

In het Wii-spel Epic Mickey spelen ‘vergeten’ Disney-personages een belangrijke rol. Ze zijn in een zwart gat terecht gekomen; een vergeten wereld met hakkelende machines en wrange persoonlijkheden. Oswald the Rabbit is de leider van deze wereld. Het konijn is jaloers omdat hij de eerste creatie van Walt Disney was, maar Mickey nu veel populairder is. Daarom infecteert hij het Disney-universum met zwarte inkt. Mickey Mouse probeert het universum te redden door te tekenen en te verven.

{googleads right}Magische verfspuit

Epic Mickey is ontworpen door designer Warren Spector, die daarbij hulp kreeg van de Walt Disney Animation Studios en Pixar. Spector liet zich inspireren door de pretparken van Disney. In het spel heeft Mickey een magische verfspuit waarmee hij objecten kan tekenen of juist laten verdwijnen. De game speelt zich af in Wasteland, dat weer bestaat uit diverse onderdelen die onmiskenbaar terug te leiden zijn naar themagebieden in Disneyland.

Dark Beauty Castle

Zo is Venture Land geïnspireerd op Adventureland in de parken, in Mean Street is Main Street U.S.A. te herkennen en Tomorrow City lijkt op Tomorrowland in de Amerikaanse pretparken. Dark Beauty Castle heeft kenmerken van de kastelen in de Disney-parken, in Gremlin Village zijn gedeelten uit de attractie It’s a Small World terug te vinden en bij Tortooga liet Spector zich leiden door de Pirates of the Caribbean.
 
28-11-2010 © Tekst: Parkplanet – Illustratie: Disney

Meest bezochte parkprofielen