Schets van de nieuwe Hyperion Wharf - Artist impression: Disney

Hyperion Wharf

Schets van de nieuwe Hyperion Wharf - Artist impression: Disney
Het oude Pleasure Island in Walt Disney World in Florida wordt omgetoverd tot een nieuw uitgaansgebied met restaurants en winkeltjes. Het eiland gaat Hyperion Wharf heten.

Volwassen publiek

Pleasure Island – onderdeel van Downtown Disney, nu Disney Springs – werd in september 2008 grotendeels gesloten. De zes nachtclubs op het uitgaanseiland op het immense Disney-terrein bij Orlando – waaronder de bekende clubs BET SoundStage Club, Mannequins Dance Palace en 8Trax – trokken vooral een volwassen publiek. Disney vond dat er meer familiegeoriënteerde faciliteiten op het eiland moesten komen.

Schets van de nieuwe Hyperion Wharf - Artist impression: Disney

Lege gebouwen

Al twee jaar staan veel gebouwen op Pleasure Island leeg. Bezoekers kunnen nog wel over het eiland wandelen – van het ene onderdeel van Downtown Disney naar het andere, van de Marketplace naar West End. Op Pleasure Island zijn momenteel slechts enkele zaken gevestigd, waaronder de Ierse pub Raglan Road, sigarenwinkel Fuego en een Harley-Davidson-shop.

Waterkant

Aan die situatie gaat binnen enkele jaren verandering komen. Disney onthulde vandaag de plannen voor de herinrichting van Pleasure Island. Er komen diverse nieuwe restaurants op het eiland, die samen 1500 eters kunnen ontvangen. Het uitgaansgebied zal Hyperion Wharf gaan heten en gethematiseerd worden als een werf uit het begin van de vorige eeuw. Een boulevard langs waterkant zal een grote rol gaan spelen in het nieuwe thema.

Schets van de nieuwe Hyperion Wharf - Artist impression: Disney

Hyperion werf

Hyperion Wharf is genoemd naar de Griekse god van het licht. Vooral ’s avonds, als duizenden lichtjes en spots de werf een magische aanblik geven, zal de betekenis van deze mythische god goed zichtbaar zijn. Hyperion is ook de naam van de avenue waaraan Disney’s eerste filmstudio in Los Angeles in Californië gevestigd was. In de Disney-film The Island at the Top of the World uit 1974 kwam een Frans luchtschip voor met de naam Hyperion. Een replica van die zeppelin is te zien boven de ingang van Videopolis, het theater annex fastfood restaurant in Discoveryland in Disneyland Paris. De bouw van Hyperion Wharf start nog deze maand, de laatste nieuwe restaurants en winkels zullen in 2013 gereed zijn.

Schets van de nieuwe Hyperion Wharf - Artist impression: Disney
18-11-2010 
© Tekst: Parkplanet
Artist impressions: Disney
{googleads left}


 

 

Meest bezochte parkprofielen