Dollywood

Applause Award 2010

Dollywood

Dollywood, het pretpark van de Amerikaanse countryzangeres Dolly Parton, heeft de Applause Award 2010 van Liseberg gewonnen. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een park dat door zijn originaliteit en creativiteit de hele parkindustrie motiveert en inspireert.

Expo

De Applause Award is een initiatief van het Zweedse pretpark Liseberg en wordt sinds 1980 uitgereikt tijdens de IAAPA Attractions Expo, een grote beurs van de International Association of Amusement Parks and Attractions. Dit jaar vond de vakbeurs plaats in Orlando in Florida en een trotse Dolly Parton kwam daar vandaag zelf de Applause Award in ontvangst nemen.

De Liseberg Applause AwardKwaliteit

Volgens de jury is Dollywood in de Amerikaanse staat Tennessee een uniek pretpark van een onovertroffen kwaliteit. De thematisering, de attracties en het vriendelijke personeel hebben er toe bijgedragen dat het park de Applause Award 2010 heeft gewonnen. Het management van het attractiepark, dat jaarlijks 2,5 miljoen bezoekers trekt, kreeg van de jury een pluim om de uitstekende leiding.

Vereerd

Dolly Parton zei bij de uitreiking trots en vereerd te zijn met de internationale prijs. Volgens de zangeres – die regelmatig zelf concerten geeft in Dollywood – hoef je geen countryfan te zijn om van het park te kunnen genieten; iedereen vindt er iets van zijn gading. Parton beloofde de ‘Oscar van de pretparkindustrie’ in het museum van Dollywood ten toon te zullen stellen, zodat alle fans van het park er van kunnen genieten. Het beeldje van de Applause Award stelt twee applaudisserende handen voor en is vervaardigd door de Zweedse kunstenaar Astri Bergman Taube.

In de race

Dollywood versloeg het Britse Alton Towers en het Duitse Phantasialand, die ook in de race waren voor de Applause Award 2010. Eerder ging de prestigieuze prijs onder meer naar het Magic Kingdom (1980) en Epcot (1986) in Walt Disney World, naar het Duitse Europa-Park (1990) en naar Universal Studios (1994) en Islands of Adventure (2006) in Florida. De Efteling won de Applause Award in 1992.
 
16-11-2010 © Tekst: Parkplanet
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen