Orkestje in Attractiepark Slagharen - Foto: Lodewijk B

Slagharen bespaart kosten

Orkestje in Attractiepark Slagharen - Foto: Lodewijk B
 
De flexibele entreeprijzen van Attractiepark Slagharen hebben een gunstig effect op de kosten. Doordat er beter ingeschat kan worden hoeveel bezoekers op een dag naar het Overijsselse park afreizen, kan de inzet van medewerkers daarop afgestemd worden.

Variabel

Sinds begin dit jaar hanteert Attractiepark Slagharen variabele entreeprijzen. Afhankelijk van de te verwachten drukte kunnen toegangstickets goedkoper of juist duurder worden. Op heel drukke dagen betaalden bezoekers 24,50 euro om binnen te mogen, op rustige dagen slechts 12,50 euro. De prijzen schommelden dagelijks tussen deze twee uitersten.

Aantrekkelijk

Wie ruim van tevoren zijn kaartjes via internet bestelt, heeft de meeste kans op lage prijzen. Slagharen verkocht afgelopen seizoen zelfs vijfhonderd kaartjes voor de stuntprijs van vijf euro. Doordat kaartjes kopen via de website aantrekkelijk was, maakten veel bezoekers daar gebruik van. Het gevolg was dat het management beter kon bepalen hoeveel bezoekers naar Slagharen zouden afreizen. “En daardoor is dagelijks heel goed in te schatten hoeveel personeel je nodig hebt”, zegt directrice Angelique Klar in het Dagblad van het Noorden.

{googleads right}Gespreid

Een ander belangrijk voordeel van de flexprijs is dat de bezoekersstroom beter gespreid wordt. Mensen die op bereid zijn op een rustige dag te komen worden beloond met een lagere toegangsprijs. Daardoor werd het niet alleen drukker op doordeweekse dagen, maar tevens minder druk op hoogtijdagen.

Prijs

Attractiepark Slagharen zegt na een jaar flexibele prijzen tevreden te zijn met de effecten. Voor het voor de pretparkbranche unieke prijsmechanisme kreeg het pretpark de Rob de Bes Award, de aanmoedigings- en innovatieprijs voor binnenlands toerisme, uitgereikt door de Nederlandse VVV’s.
 
17-12-2010 © Tekst: Parkplanet – Foto: Lodewijk B

Meest bezochte parkprofielen