Drukte voor het kasteel in Disneyland Californië - Foto: Ricky Romero

Bezoekersstromen sturen

Drukte voor het kasteel in Disneyland Californië - Foto: Ricky Romero

Vooral Amerikaanse parken proberen de bezoekersstromen door Twitter en andere sociale media te sturen. De afgelopen week was de drukste van het jaar voor de Disney-parken in de Verenigde Staten. Sommige parken moesten tijdelijk de poorten sluiten. Ook Islands of Adventure ging enkele malen tijdelijk op slot.

Tweet

In een officiële tweet werd afgelopen maandag en dinsdag aangekondigd dat het in DISNEYLAND in Anaheim zo druk was dat het park tijdelijk dicht ging. Twitter, Facebook en andere sociale media worden steeds vaker gebruikt om bezoekers te informeren zodat zij hun plannen waar nodig kunnen bijstellen.

Ingelaste shows

Wie de afgelopen week de Twitter-accounts van de Disney-parken volgde, zag niet alleen de boodschap dat de poorten enkele uren dicht gingen, maar ook mededelingen over extra ingelaste shows, de rustigste en dus aan te bevelen restaurants en vervroegde openingstijden. Disney is koploper in het informeren van de gasten via de sociale media. Kenners verwachten dat die trend zich doorzet en dat ook andere (Europese) parken Twitter steeds meer zullen gaan gebruiken voor actuele boodschappen en zinnige informatie voor de bezoekers.

Het Magic Kingdom in Walt Disney World - Foto: (c) Disney

{googleads right}Inlichtingen

Ook Disneyland Paris zet Twitter al in voor actuele inlichtingen. Zo liet het resort – anticiperend op de verwachte mensenmassa’s bij het vuurwerk met oud en nieuw – weten dat er een extra vuurwerkshow was ingelast langs Lake Disney, naast de twee al geprogrammeerde voorstellingen in het DISNEYLAND PARK en de WALT DISNEY STUDIOS.

Drukste week

Voor de grote pretparken van Disney was de afgelopen week traditioneel de drukste van het jaar. Het MAGIC KINGDOM in Walt Disney World in Florida moest afgelopen woensdag de poorten tijdelijk sluiten omdat de gasten met de benen buiten hingen. Disneyland in Californië ging maandag en dinsdag voor enkele uren op slot. Bezoekers werden in eerste instantie verwezen naar het naastgelegen zusterpark CALIFORNIA ADVENTURE, maar net na de middag zat ook dat park barstenvol bezoekers en gingen de poorten dicht. Alle parken gingen later op de middag weer open.
 
Zweinsveld in Islands of Adventure

Harry Potter

Voor het eerst sinds de opening in 1999 van ISLANDS OF ADVENTURE moest ook dat park noodgedwongen de deuren dichthouden. Sinds de opening van de Wizarding World of Harry Potter een half jaar geleden zijn de bezoekcijfers van het park bij Orlando met 36 procent gestegen. Afgelopen dinsdag en woensdag was de aanloop zo groot dat bezoekers lange tijd buiten de hekken van het pretpark moesten wachten. Gasten werden ook doorverwezen naar buurpark UNIVERSAL STUDIOS of zij konden er voor kiezen een kaartje met een terugkomtijd – enkele uren later – mee te nemen.


31-12-2010 © Tekst: Parkplanet – Foto: Ricky Romero

Meest bezochte parkprofielen