Het project 'Hanse in Europa'- Artist impression: Hansa-Park

Groningen in Hansa-Park

Het project 'Hanse in Europa'- Artist impression: Hansa-Park
 
Het Duitse Hansa-Park krijgt gebouwen uit Groningen en Brugge. De bouwwerken maken onderdeel uit van het nieuwe themagebied Hanse in Europa.
Eén van de thema’s waarmee het Noord-Duitse Hansa-Park zich profileert zijn de Hanzesteden. De Hanzesteden waren lid van het Hanzeverbond, een samenwerkingsorganisatie van Duitse steden rond de Oostzee. Later traden ook Nederlandse steden toe, zoals Kampen, Zwolle, Bolsward en Groningen, en steden uit de rest van Europa.
 
De Holstentor in het Hansa-Park

Holstentor

Het pretpark startte in 2008 met het project Hanse in Europa. De eerste bouwfase betrof een replica van de Holstentor, die dienst doet als entreegebouw. De originele Holstentor is 530 jaar oud, is een van de toegangspoorten tot de Duitse Hanzestad Lübeck en symbool van de Hanzesteden.

{googleads right}Parijs

In 2011 wordt het Hanzegebied van Hansa-Park uitgebreid met een zeer gedetailleerd bouwwerk uit Brugge en een gebouw uit Groningen. In de jaren daarna komen er ook nog twee replica’s uit Parijs en gebouwen uit Lissabon en Venetië.
 
19-12-2010 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Hansa-Park

Meest bezochte parkprofielen