De huidige ingang van Disney's California Adventure - Foto: (c) Parkplanet

Sloophamer gaat in ingang

De huidige ingang van Disney's California Adventure - Foto: (c) Parkplanet
 
In januari gaat de ingang van Disney’s California Adventure tegen de vlakte. Het is één van de meest zichtbare veranderingen die in het park bij Los Angeles worden aangebracht.

Succes

California Adventure, dat gebouwd werd op het voormalige parkeerterrein van Disneyland in Anaheim, werd nooit het succes dat de bedenkers verwacht hadden. Het park, dat ‘het beste van Californië’ als thema heeft, straalde geen eenheid uit en de bezoekers vonden er tot hun teleurstelling geen Disney-magie en -figuren.
De nieuwe ingang van Disney's California Adventure - Artist Concept: (c) Disney

Metamorfose

Een ruim 800 miljoen euro kostende renovatie moet California Adventure meer bezoekers opleveren. Eén van de meest opvallende vernieuwingen is de totale metamorfose van de ingang. Nu is de entree nog een samenraapsel van iconen uit Californië (zoals de Golden Gate Bridge), volgend jaar krijgt het park één blikvanger als ingang: een nabootsing van het Pan-Pacific Auditorium. In het Auditorium werden van 1935 tot 1972 evenementen gehouden. Het klassieke gebouw in Los Angeles brandde in 1989 af. Hollywood Studios – het filmpretpark in Walt Disney World in Florida – heeft ook het Pan-Pacific Auditorium als entree.

Letters

Ook de kenmerkende, ruim drie meter hoge letters die samen het woord CALIFORNIA vormen gaan in de eerste maanden van 2011 tegen de vlakte. Volgens Disney zullen de letters worden bewaard zodat ze wellicht een nieuw plaatsje kunnen krijgen. Eerder verdwenen al de grote met mozaïeken beklede wanden naast de ingang en hetzelfde lot is de replica van de Golden Gate Bridge beschoren.
 
De oude ingang van Disney's California Adventure - Foto: (c) Parkplanet

Première

De nieuwe ingang leidt na voltooiing naar Buena Vista Street, een straat die Los Angeles in de jaren twintig als thema krijgt. Aan het plein komt het Cathay Circle Theatre, waar de Walt Disney Story vertoond zal worden. In het originele Cathay Circle Theatre werden in 1929 voor het eerst de Silly Symphony-cartoons van Walt Disney vertoond en ging in 1937 de Disney-tekenfilm Sneeuwwitje in première.

Nieuwe attracties

De herinrichting en vernieuwing van California Adventure gaat tot 2012 duren. De afgelopen jaren werden al succesvolle nieuwe attracties als Toy Story Mania en de show World of Color geopend. Grootste klapper wordt het nieuwe themagebied Cars Land, gewijd aan de Pixar-film Cars. Er komt een Cars-attractie die gebaseerd is op de technologie van Test Track in Epcot: Radiator Springs Racers.

Van lelijk eendje tot mooie zwaan

 
13-12-2010 © Tekst en foto’s: Parkplanet – Artist concept: Disney

Meest bezochte parkprofielen