Plattegrond Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn verkocht

Plattegrond Avonturenpark Hellendoorn
 
De Franse pretparkengroep Compagnie des Alpes heeft zeven van zijn parken verkocht. Eén daarvan is Avonturenpark Hellendoorn. Nieuwe eigenaren van het park zijn de Franse zakenman Laurent Bruloy en investeerder H.I.G. Capital France. 

Twintig parken

Compagnie des Alpes bezit twintig pretparken in Europa, waaronder bekende namen als Parc Astérix, de Walibi-parken, Fort Fun, Bellewaerde en het Dolfinarium in Harderwijk. Ook Avonturenpark Hellendoorn behoort tot Compagnie des Alpes. De Franse onderneming heeft het Overijsselse park nu verkocht, samen met zes andere parken.

Strategie

Naast Avonturenpark Hellendoorn gingen de Franse attractieparken Bagatelle, Aquarium de Saint Malo, Mini Chateaux en Aquarium Val de Loire, het Engelse Pleasurewood Hills en het Zwitserse Aquaparc in de verkoop. Compagnie des Alpes wilde van deze parken af omdat ze qua grootte, activiteit en ligging niet langer in de strategie van het bedrijf passen.
 
Wildwaterbaan Sungai Kalimantan in Avonturenpark Hellendoorn

Grote merken

De zeven parken – die afgelopen seizoen in totaal 1,55 miljoen bezoekers ontvingen en een omzet hadden van 28,3 miljoen euro – kenmerken zich volgens Compagnie des Alpes door hun regionale verankering en een trouwe bezoekersgroep. “Dat maakt het moeilijk om deze parken in te passen in de strategie van het ontwikkelen van een aantal grote merken binnen ons bedrijf. De verkoop is in lijn met de tweeledige doelstelling van de organisatie; een heldere strategie voeren en de optimale inzet van de financiële middelen van de groep waarborgen”, aldus Compagnie des Alpes.

{googleads right}Minderheidsbelang

Het pretparkenbedrijf rondde op 31 januari de onderhandelingen met het investeringsfonds H.I.G. Capital France en Laurent Bruloy, voormalig eigenaar van het waterpark Aqualud, af. Bruloy heeft een plan gepresenteerd dat uitgaat van een investering van ongeveer twintig miljoen euro in de zeven parken over de komende vijf jaar. Compagnie des Alpes zal gedurende een overgangsperiode een minderheidsbelang houden in de nieuwe eigenaarsgroep, wat de overgang moet versoepelen.

Expertise

Laurent Bruloy is verheugd dat hij dit project mag leiden. “Samen met een partner als HIG Capital, die op de lange termijn denkt. Hun professionele team, dat mij actief begeleidt, heeft bewezen naast de nodige financiële expertise ook te beschikken over de nodige operationele en industriële kennis van onze vrijetijdssector. Ik ben ervan overtuigd dat dit omvangrijke project, in nauwe samenwerking met de teams van de verschillende parken, zal slagen.”

Geen gevolgen

Avonturenpark Hellendoorn zegt er zeker van te zijn dat de voorgenomen overname nieuwe kansen zal bieden voor het park. Directeur Rudi de Clercq: “Wij zijn ervan overtuigd dat de overname van Avonturenpark Hellendoorn voor een positieve impuls zal zorgen bij de verder ontwikkeling van het park. Ons regionale karakter en de ligging in een gebied met een groot toeristisch potentieel sluiten perfect aan bij de strategie van de nieuwe eigenaar. De overname heeft voor de medewerkers van het Avonturenpark geen gevolgen.”
 
15-12-2010 – Update: 1-2-2011 © Tekst: Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen