Orkashow Believe - Foto: SeaWorld

Orkashow op de schop

Orkashow Believe - Foto: SeaWorld
 
SeaWorld vervangt begin volgend jaar de orkashow Believe. De nieuwe voorstelling moet een nieuwe start vormen voor het zeedierenpretpark nadat trainster Dawn Brancheau de dood vond toen orka Tilikum haar onder water trok.

{googleads right}Interactie

Al sinds de onfortuinlijke dood van de 40-jarige Dawn Brancheau hangt er een grauwsluier over het SeaWorld-park bij Orlando in Florida. Ook de bezoekersaantallen hebben te lijden gehad onder het tragische ongeval. Meteen na ongeluk legden de Amerikaanse autoriteiten extra veiligheidsmaatregelen op. Zo mocht er geen contact in het water meer zijn tussen de orka’s en de trainers. De interactie tussen mens en dier was juist een van de hoogtepunten in de show Believe.

Populair

De plannen om de vier jaar oude show Believe te vervangen door een nieuwe voorstelling dateren al van een jaar geleden, maar zijn door het dodelijke ongeluk met de trainster in een stroomversnelling geraakt. Voor Believe trok The Shamu Adventure – met in de hoofdrol orka Shamu – acht jaar lang drommen toeristen naar het park. De dertig minuten durende show met de orka’s is de belangrijkste en meest populaire attractie in de drie SeaWorld-parken in de Verenigde Staten.
 
3-12-2010 © Tekst: Parkplanet – Foto: SeaWorld

Meest bezochte parkprofielen