Ingang van het Sesamstraat themagebied

Gappen voor Sesamstraat

Ingang van het Sesamstraat themagebied
De bouw van het nieuwe themagebied Sesamstraat in Port Aventura vordert gestaag. Voor ideeën voor het kleurrijke themaland deed het Spaanse pretpark inspiratie op bij de Italiaanse collega Gardaland.

Televisieserie

Het Spaanse pretpark Port Aventura krijgt komend seizoen een nieuw themagebied, speciaal voor kinderen. Het 1,2 hectare grote speelparadijs is gebaseerd op de wereldwijd bekende televisieserie Sesamstraat. Voor Sesamo Aventura bouwde het park enkele bestaande attracties om en worden er enkele nieuwe attracties gerealiseerd.

Inspiratie

Voor de nieuwe attracties deden de Spanjaarden inspiratie op bij Gardaland in Italië. Enkele favorieten uit Fantasy Kingdom, het kinderthemaland van het park aan het Gardameer, krijgen ook een plekje in Sesamo Aventura. Zo krijgt het Sesamstraat-gebied ook een monorail met vliegtuigjes en kunnen kinderen er in een tractor door een bonte boerderij rijden.
 
Monorail Volaplano in Gardaland - Foto: (c) Parkplanet

Boom

Net als in het Fantasy Kingdom van Gardaland komt er centraal in Sesamo Aventura een grote boom te staan. De boom van Port Aventura is dertien meter hoog en geeft kinderen een prachtig uitzicht over Sesamstraat.

{googleads right}Openluchttheater

Het nieuwe themagebied krijgt een eigen station voor de stoomtrein die door Port Aventura loopt. Bovendien krijgt het kinderland een openluchttheater met driehonderd zitplaatsen, een restaurant en een souvenirwinkel. Enkele reeds bestaande attacties – zoals junior achtbaan Tami-Tami en zweefmolen Waikiki – worden opnieuw gethematiseerd, zodat ze passen in het Sesamstraat-thema.

Striphelden

Sesamo Aventura wordt gebouwd door het Belgische bedrijf Neverland, in samenwerking met de makers van de televisieserie. De Sesamstraat-figuren worden aan Port Aventura geleasd door het bedrijf Junior Metro, dat over de rechten voor Spanje en Portugal beschikt. Het bedrijf heeft ook de striphelden Maja de Bij en Wickie de Viking in zijn portefeuille. In totaal gaat het nieuwe themagebied twaalf miljoen euro kosten.
 
29-12-2010 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Port Aventura Community, Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen