Raveleijn in de Efteling - Foto: (c) Parkplanet

Raveleijn nadert voltooiing

Raveleijn in de Efteling - Foto: (c) Parkplanet

In de Efteling wordt 2011 het jaar van Raveleijn. Het nieuwe complex in de uiterste noodwesthoek van het park, tussen de attracties Droomvlucht en Villa Volta in, nadert zijn voltooiing. Het gigantische pand – dat ontworpen is door Sander de Bruijn en waarvan de bouw tien miljoen euro heeft gekost – herbergt een kantoorgebouw voor een deel van het personeel, restaurant Het Wapen van Raveleijn en een openluchttheater. Het gethematiseerde restaurant komt op de begane grond en is tevens een arrangementenlocatie. Er is plaats voor maximaal 550 gasten.

Tribune

Voor de bezoekers van de Efteling zal het openluchttheater het meest opvallend zijn. Het theater heeft een overdekte en verwarmde tribune waarop per keer ruim negenhonderd toeschouwers naar de nieuwe parkshow kunnen kijken. Aan de voorstelling nemen ook paarden deel. Het gebouw Raveleijn, dat is vormgegeven als een eeuwenoude stad, zal het decor van de show vormen. Ook vanuit Het Wapen van Raveleijn is de opvoering te volgen.

Zicht op de 'stad' Raveleijn in de Efteling - Foto: (c) Parkplanet

Parkshow

Voor de Efteling komt er met de opening van Raveleijn een einde aan de periode waarin het pretpark het moest stellen zonder grote parkshow. Voor een park als de Efteling, dat meedraait in de Europese top, was het ontbreken van een dragende parkvoorstelling een groot gemis. Andere buitenlandse topparken hebben vaak zelfs meerdere theatershows. Tot en met 2008 programmeerde de Efteling steeds internationaal bekroonde shows als de Sprookjesshow, TiTaTovenaar en een musicalachtige show rond Hans Christian Andersen. Sinds in Theater de Efteling musicals met een open einde staan, is er voor de parkbezoekers geen grote show meer beschikbaar. Met Raveleijn komt aan die situatie een einde.

Verhaal

De voorstelling, die vanaf april vijfmaal per dag te zien zal zijn, is geschreven door de gelauwerde kinderboekenschrijver Paul van Loon. Het verhaal van de stad Raveleijn, ‘waar Raven Ruiters zullen zijn’, wordt ook verfilmd voor televisie en uitgegeven in boekvorm.
 
27-12-2010 © Tekst en foto’s: Parkplanet

Meest bezochte parkprofielen