Show The Magic, The Memories, and You in Walt Disney World - Foto: (c) Disney

Groot geportretteerd

Show The Magic, The Memories, and You in Walt Disney World - Foto: (c) Disney
 
Metershoge foto’s van bezoekers van die dag sieren ’s avonds tijdens de finaleshow het kasteel van het Magic Kingdom in Walt Disney World.
Met de allernieuwste projectietechnieken verandert het kasteel van Cinderella (Assepoester) in het Magic Kingdom in Florida elke avond in een kleurrijke fotolijst. De avondshow met de bezoekers in de hoofdrol heet The Magic, The Memories, and You. Eenzelfde soort lichtshow wordt vanaf 27 januari ook vertoond in Disneyland in Californië, maar daar worden de foto’s geprojecteerd op de attractie It’s a small world. Het kasteel in het originele Disney-park is te klein voor de avondshow.

Even lachen

Voor de metershoge vertoningen op de witte muren van het kasteel maken Disney-fotografen vijfhonderd foto’s van gasten die die dag in het park zijn. Ze vragen al die bezoekers om ‘even te lachen voor het kasteel’. Op dagen dat het park bij Orlando tot laat in de avond open is worden er twee The Magic, The Memories, and You-shows gegeven.
 
Show The Magic, The Memories, and You in Walt Disney World - Foto: (c) Disney

{googleads right}Patronen

De voorstelling op het kasteel duurt in totaal tien minuten en er zijn zestien sterke projectoren nodig om de show tot leven te brengen. Op bekende Disney-muziek zorgen de projecties er ook voor dat de kasteeltorens gaan draaien en de muren allerlei kleuren, patronen en afbeeldingen krijgen. Op de maten van de muziek wordt daarnaast ook nog vuurwerk bij het kasteel afgeschoten.

Vlaggen

In 2008 al maakte Disney gebruik van deze geavanceerde projectietechniek bij de viering van de nationale feestdag 4 juli; toen werden er rood-wit-blauwe vlaggen op het 58 meter hoge kasteel geprojecteerd. Bij de nieuwe show The Magic, The Memories, and You worden er op het kasteel in totaal tot vijfduizend beelden vertoond.
 
23-1-2011 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Disney/Todd Anderson 

Meest bezochte parkprofielen