Piccolo in Movie Park Germany - Foto: (c) Parkplanet

Achter de schermen

Piccolo in Movie Park Germany - Foto: (c) Parkplanet

Steeds meer pretparken laten geïnteresseerden een blik achter de schermen werpen, via Facebook, een blog of site op internet of tijdens een rondleiding in levenden lijve.

 
Veel mensen vinden het leuk om te zien wat er zich achter de coulissen van een bedrijf afspeelt, om te komen op een plek die normaal gesproken verboden toegang voor onbevoegden is. In pretparken gebeurt veel buiten het gezichtsveld van de bezoekers, ook buiten het seizoen om. Steeds meer parken gunnen nieuwsgierigen een kijkje in de keuken, via speciale internetsites en soms zelfs live.
 
Supports voor de nieuwe achtbaan Dizz in Bobbejaanland

{googleads right}Geheimzinnigheid

Via internet is tegenwoordig perfect te volgen hoe de geheimzinnigheid rond de nieuwe attractie in Movie Park Germany wordt opgevoerd, te zien dat de steunberen voor achtbaan Dizz in Bobbejaanland gearriveerd zijn, te volgen hoe dive coaster Krake in het Duitse Heide-Park groeit en wat de stand van zaken is bij de herbouw van Aqualibi, het overdekte zwemparadijs van Walibi Belgium.

Bewonderen

Heel af en toe mogen gasten zelfs persoonlijk een kijkje nemen achter de schermen van een pretpark. Met name de Efteling geeft abonnementhouders regelmatig de kans als eerste een nieuwe attractie te bekijken of beleven. Nog voordat de reguliere bezoekers afgelopen seizoen de Sprookjesboom konden bewonderen, mochten enkele pashouders al een praatje maken met de oude boom. En tientallen vaste fans beleefden al een avond voor de officiële première een ritje in houten achtbaan Joris en de Draak.
 
Movie Park Germany in de sneeuw

In de winter

Deze week maakte Movie Park Germany bekend dat het vijf Nederlanders de kans geeft te zien hoe een gesloten attractiepark er in de winter uitziet. Het filmpark net over de grens bij Arnhem biedt enkele gelukkigen de mogelijkheid door het park te lopen terwijl aan attracties wordt gesleuteld en er werkzaamheden plaatsvinden aan onder meer de nieuwe attractie. De tour vindt plaats in februari.

Facebook

Wie kans wil maken aan deze bijzondere gebeurtenis deel te nemen, moet Movie Park liken op Facebook. Daar staat in het blog hoe mee te doen. Op die spot staat ook het laatste nieuws over de nieuwe attractie van het park. Wie niet tot de gelukkigen behoort ‘live’ achter de coulissen te kijken, kan dat dan in ieder geval wel virtueel.
 
18-1-2011 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Parkplanet, Bobbejaanland en Movie Park Germany

Meest bezochte parkprofielen